ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποστόλης Καπρούλιας: Ο πατρινός που κερδίζει… έδαφος στο Ιόνιο

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΠΡΟΥΛΙΑΣ

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Δυναμική υπήρξε η παρουσία του πατρινού Καθηγητή Απόστολου Καπρούλια στις πρόσφατες εκλογές των Εκπαιδευτικών των Ιονίων νησιών. Παρ’ ότι βρίσκεται μόλις έναν χρόνο στην Ιθάκη, διδάσκοντας στο εκεί Γυμνάσιο ως Φιλόλογος, ο εκ Πατρών ορμώμενος και καταγόμενος Καθηγητής έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη συναδέλφων του από τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, δίχως η θάλασσα και η απόσταση που τα χωρίζει να στέκεται εμπόδιο.

Ο κ. Καπρούλιας εξελέγη πανηγυρικά πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, όντας υποψήφιος με την ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ στα Επτάνησα. Και όπως ήταν φυσικό έγραψαν για αυτόν όλα τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα, ορίζοντας τον ως μια ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου με περγαμηνές όσον αφορά το μορφωτικό επίπεδο, κυρίως όμως τη στάση ζωής και την παιδεία.

Τον χαρακτήρισαν «ισχυρή υποψηφιότητα» και ο ίδιος απέδειξε πως πράγματι είναι. Αλλά και «άριστο γνώστη» της Εκπαιδευτικής Νομοθεσίας κι ότι εγγυάται την αξιόπιστη εκπροσώπηση των συναδέλφων του σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια. Τόσο στο Ανώτατο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων νήσων, όσο και για το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Β/θυμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας.

Και είναι όντως έτσι, καθώς αν και ο ίδιος δεν φρόντισε ποτέ να το διατυμπανίσει, έχει κληθεί πολλάκις από το αρμόδιο υπουργείο ώστε να δώσει τα «φώτα» του πάνω σε νομοσχέδια αναφορικά με την Παιδεία και τον τρόπο Εκπαίδευσης και θεωρείται, «κεντρικά», ως ένα ισχυρό «εργαλείο».

Και το κυριότερο, όπως ο ίδιος τόνισε, ότι αυτό που πρέπει να προτάσσεται είναι «η προάσπιση του δημοσίου σχολείου, των μαθητών και των εκπαιδευτικών και όχι η συντεχνιακή και κομματική πειθαρχία». Χαρακτηρίζοντας ιδιαίτερα θετικό ότι συνάδελφοι και από άλλους πολιτικούς χώρους εμπιστεύτηκαν τον ίδιο και την ΔΑΚΕ.

You may also like

Comments are closed.