ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αποσύρεται ο Μπόρις Τζόνσον από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας στη Βρετανία

Facebook
Twitter

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανέφερε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πώς δεν θα μπορούσε να κυβερνήσει αποτελεσματικά από τη στιγμή που δεν θα είχε ένα ενωμένο κόμμα στη Βουλή».

Η εξέλιξη αυτή, καθιστά σχεδόν βέβαιη την εκλογή του Ρίσι Σούνακ ο οποίος έχει τη σαφή στήριξη των βουλευτών του συντηρητικού κόμματος.

Σύμφωνα με το BBC, μέχρι τις 8 το βράδυ  είχαν γνωστοποιήσει τι θα ψηφίσουν 227 από τους 357 βουλευτές των Συντηρητικών. Από αυτούς, 146 βουλευτές είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Σούνακ, 57 στον Μπόρις Τζόνσον  και μόλις 24 στην Πένι Μόρντοντ.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην δήλωσή του επισήμανε ότι είχε έξασφαλίσει την υποστήριξη των 100 βουλευτών που απαιτεί το καταστατικό για χρηστεί υποψήφιος και ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του να μην κατέβει στην κούρσα έγινε για λόγους που σχετίζονται με την ενότητα του κόμματος.

«Πιστεύω ότι έχω πολλά να προσφέρω, αλλά φοβάμαι ότι απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε στη δήλωσή του ο Τζόνσον.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top