ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Αποσύρω την επιστολή για όλους, εκτός από σένα» είπε ο Κασσελάκης στον Τεμπονέρα -Νέοι άγνωστοι διάλογοι

Facebook
Twitter

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του Συνεδρίου έθεσε το δίλημμα «ή δεν θα με αμφισβητήσετε ως τις επόμενες εκλογές, δηλαδή το 2027, ή προσφεύγω στη βάση για να ανανεώσω την εντολή που έχω», για να προσθέσει: «Ή πρόεδρος μέχρι τις εκλογές ή αναβάπτιση στο Συνέδριο».

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας απάντησαν στο ίδιο ύφος. «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν, θα κριθείς κι εσύ στις ευρωεκλογές» φέρονται να του είπαν τα μέλη της ΠΓ, που είδαν για μια ακόμη φορά τον κ. Κασσελάκη να επιμένει να ρίχνει το βάρος της κακής εικόνας του κόμματος σε όλους τους άλλους, πλην του εαυτού του.

Μάλιστα, το γάντι που πέταξε ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος του απάντησε: «Είμαστε αριστεροί. Δεν εκβιαζόμαστε. Δεν δίνουμε ποτέ και σε κανέναν λευκή επιταγή. Όλοι κρινόμαστε. Προσωπικά, δεν έχω πολιτικές ανασφάλειες. […] Δεν αντιπολιτευόμαστε τον εαυτό μας. Κοιτάμε έξω και μπροστά και έχουμε μοναδικό μέτωπο απέναντι στα μεγάλα προβλήματα. […] Τέλος, δεν συναινώ στην de facto διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, έχει κάθε δικαίωμα να ανοίξει καταστατικά τη διαδικασία προεδρικής εκλογής».

Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Κασσελάκης: Με αμφισβητείς;
Τεμπονέρας: Όχι, πρόεδρε.
Και ενώ η συνεδρίαση κατέληγε σε συμβιβασμό εκατέρωθεν, καθώς οι 16 από τους 17 έδειξαν να αρκούνται με την ανανέωση της αμφίδρομης εμπιστοσύνης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα βάρυνε ξανά…

Αφορμή ήταν η επιστολή Κασσελάκη από το Λονδίνο, προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, την οποία επέκριναν άπαντες, λέγοντας ότι περιείχε προσβλητικούς όρους για εκείνους. Μπροστά στο επαπειλούμενο φάσμα της οριστικής ρήξης, ο Στ. Κασσελάκης έκανε τον συμβιβασμό, ωστόσο εξαίρεσε τον Δ. Τεμπονέρα, ο οποίος επέμενε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία.

«Εφόσον βεβαιώνετε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, αποσύρω την επιστολή, φραστικά για όλους, εκτός από εσένα» φέρεται να είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης προς τον κ. Τεμπονέρα, δείχνοντας ότι η μεταξύ τους ρήξη είναι μάλλον οριστική.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top