ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απόσυρση συσκευών: Ξεκινά στα μέσα Ιουνίου – Μέχρι 2 κλιματιστικά ανά νοικοκυριό

air conditioning1
Ξεκινά στα μέσα Ιουνίου η διαδικασία απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του μέτρου είναι 150 εκατ. ευρώ και μαζί με τη συμμετοχή των δικαιούχων θα αγγίξει τα 300 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 35% έως 50% και θα αντικατασταθούν 380.000 συσκευές.

«Ένα σπίτι μπορεί να αντικαταστήσει από μία έως τρεις συσκευές, αλλά δεν μπορεί να πάρει δύο ψυγεία ή δύο καταψύκτες, αλλά μπορεί να πάρει δύο κλιματιστικά. Ο στόχος είναι να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος κατά 30%», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει θέσει κοινωνικά κριτήρια για τους δικαιούχους, υπογραμμίζοντας ότι προηγούνται οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία, πολύτεκνες και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Αναφορικά με τη διαδικασία, ο κ. Σκρέκας τόνισε πως ο καταναλωτής θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση του είτε στο gov.gr είτε στο κατάστημα που πουλάει τις συσκευές, δίνοντας το ονοματεπώνυμο του, τον ΑΦΜ του, τον αριθμό παροχής και δηλώνοντας ποια ή ποιες συσκευές θέλει να αντικαταστήσει.

Τέλος, σημείωσε ότι μόλις κλείσει η πλατφόρμα, η οποία θα είναι σε λειτουργία για κάποιες μέρες θα γίνει ιεράρχηση, θα προκύψει ποιοι είναι οι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες και στη συνέχεια ο ωφελούμενος θα πάει στο κατάστημα για να οριστικοποιήσει ποια συσκευή θα αγοράσει, θα πληρώσει και επί τόπου θα αφαιρείται η επιδότηση. «Δε θα περιμένει να την πάρει μετά την επιδότηση», υπογράμμισε. 

You may also like

Comments are closed.