ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Το politeianews.gr στα χνάρια της πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου

Facebook
Twitter

Η Ήπειρος φιλοξενεί μερικά από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα της Ελλάδας. Όμως εκτός από την Δωδώνη, τα περισσότερα είναι άγνωστα στο ευρύ κοινό. Η «Πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου» φιλοδοξεί να αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής και να προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η διαδρομή περιλαμβάνει τα μνημεία της Δωδώνης, των Γιτάνων, της Αμβρακίας, της Κασσώπης και το ρωμαϊκό θέατρο της Νικόπολης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει και συγχρηματοδοτεί αυτή την φιλόδοξη προσπάθεια. Η αναστήλωση των μνημείων ήταν μια από τις βασικές προκλήσεις του εγχειρήματος. Όπως και το να αλλάξει η αντίληψη του κοινού για τα αρχαία θέατρα.

«Έχουμε συνηθίσει οι αρχαιολογικοί χώροι να είναι εκτεταμένοι ερειπιώνες που πρέπει κανείς να τους ανακαλύπτει. Τα θέατρα όμως είναι μια κατασκευή που έχει μέσα της την έννοια της κοινωνικότητας. Δηλαδή το αρχαίο θέατρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διδασκαλία θεάτρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτική διαδικασία. Δηλαδή δεν είναι μόνο βλέπω, αλλά και χρησιμοποιώ. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση» επισημαίνει ο Γιώργος Σμύρης, επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο «Σωματείο Διάζωμα» που στόχο έχει την διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων της χώρας. Από την πρώτη στιγμή, η Περιφέρεια Ηπείρου αγκάλιασε την προσπάθεια.

diazoma ipeiros

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top