ΚΟΣΜΟΣ

Αρχές Δεκέμβρη μπαίνει ξανά στις ράγες ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων

3839406

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις ράγες ο Οδοντωτός, στην περίπτωση βέβαια που η κακοκαιρία δεν προκαλέσει καθυστερήσεις.

Πάνω στη γραμμή εργάζεται συνεργείο του ΟΣΕ το οποίο καθαρίζει και ελέγχει το δίκτυο που έχει πληγεί από την εκτεταμένη κατολίσθηση στις 2 Νοεμβρίου. Οι επιθεωρήσεις που έγιναν εκ νέου από κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ έδειξαν ότι η γραμμή εξακολουθεί να είναι ανθεκτική στις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Η επιθεώρηση κατέστη δυνατή διότι ο δήμος Καλαβρύτων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο που ήταν ο καθαρισμός της γραμμής από τόνους φερτών υλικών. Τα συνεργεία του δήμου ενεργούν εδώ και ένα 15ήμερο στα πρανή της γραμμής και πάνω στο δίκτυο καθώς ο ΟΣΕ αδυνατεί να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα και δυνάμεις το πρόβλημα.

Το Υπουργείο Υποδομών μάλιστα, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου να χορηγήσει εκτάκτως ποσό 100 χιλιάδων ευρώ για τις αποκαταστάσεις αν και ακόμα δεν έχουν πιστωθεί.

Στο μεταξύ, εδώ και ένα 15ήμερο συνεχίζουν εντατικά τον καθαρισμό και αποκατάσταση της κοίτης του Βουραϊκού, από τα ύψος του Διακοπτού έως και τον Σ.Σ. στα Νιάματα, τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδος και του Δήμου Αιγιαλείας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ