ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Άρχισαν τα κομματικά «μαχαιρώματα» – Άρθρο του Αχιλλέα Ροδίτη

Facebook
Twitter

Από τη στήλη Αχι.Ρο. της Αχαϊκής Πολιτείας

“Τα κομματικά «μαχαιρώματα» άρχισαν. Δυστυχώς θα πούμε εμείς γιατί ως γνωστόν υπάρχει πάντα και η επόμενη μέρα των εκλογών και σε μια μικρή κοινωνία, όπως είμαστε, θα συνεχίσουμε να βλεπόμαστε και να λέμε καλημέρες μεταξύ μας. Βέβαια αν συνεχίσει έτσι η προεκλογική περίοδος δεν ξέρω πόσοι εκ των ενασχολούμενων με την πολιτική θα τις λένε ο ένας στον άλλον.

Το πρόβλημα είναι εμφανές ιδίως μεταξύ στελεχών που ανήκουν σε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειδικότερα, μεταξύ όσων ανήκουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προέρχονται από το παλιό ΠΑΣΟΚ. Κόντρες του στυλ «από πότε εσύ ήσουν ΣΥΡΙΖΑ» ή «Εγκατέλειψες το ΠΑΣΟΚ» και άλλα παρόμοια, αμαυρώνουν το τοπίο του πολιτικού αντίλογου.

Με τα «συντροφικά» «μαχαιρώματα» να δίνουν και να παίρνουν, ακόμα και μέσω προσωπικών αναφορών, και όχι μόνο στο πλαίσιο κάποιων ιδιωτικών συζητήσεων, αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια «ανοικτών», δημόσιων δηλαδή διαλόγων.

Μια αντιπαράθεση που έρχεται να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου εφόσον δεν έχουμε καν μπει επισήμως σε προεκλογική περίοδο, άρα αντιλαμβάνεται κανείς τι θα επακολουθήσει όταν εισέλθουμε, απ’ τη στιγμή που ήδη «σκλήρυνε» τόσο πολύ η δημόσια αντιπαράθεση.

Καλό θα είναι λοιπόν να πρυτανεύσει ο πολιτικός πολιτισμός. Καθένας πιστεύει με βάσει τα δικά του κριτήρια και αυτός είναι ο κορμός της δημοκρατίας άλλωστε. Επιχειρήματα, ναι. Προσωπικές όμως κόντρες που παραπέμπουν περισσότερο σε διαξιφισμούς καφενείου, όχι!

Διαφορετικά, μετά τις κάλπες θα είμαστε χωρισμένοι σε πολλά «στρατόπεδα». Όχι τίποτ’ άλλο. Έρχονται και οι αυτοδιοικητικές εκλογές κι εκεί θα είναι ακόμα νωπές οι όποιες προσβολές εκατέρωθεν…”.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top