Άρχισαν τα «πανηγύρια»: Συλλήψεις το Σάββατο – Επτά αυτόφωρα για μουσική στη διαπασών

Facebook
Twitter
Ο Νόμος για την ηχορύπανση και τη διατάραξη της κοινής ησυχίας εφαρμόστηκε σε πολλές περιπτώσεις τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Μικτά κλιμάκια στα οποία συμμετείχαν και αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Πάτρας μεταξύ των οποίων και σε χώρους όπου πραγματοποιούνταν μεγάλες εκδηλώσεις.

Η εντολές ήσαν σαφείς: όπου διαπιστωνόταν ηχορύπανση, στέρηση άδειας για την διεξαγωγή εκδηλώσεων ή παραβίαση του ωραρίου, υποβολή μήνυσης και αυτόφωρη διαδικασία.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σε έξι αυτόφωρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή της Πάτρας, για διατάραξη κοινής ησυχίας, βάσει των προβλέψεων του σχετικού νόμου. 

Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις μεγάλων εκδηλώσεων από πολιτιστικούς συλλόγους στην περιοχή Μακρυγιάννη εργατικές κατοικίες Λεύκας, όπου εκεί οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δυο συλλήψεις των προέδρων των Πολιτιστικών Συλλόγων που ήταν διοργανωτές των αντίστοιχων υπαίθριων εκδηλώσεων. Ακόμη μία σύλληψη υπευθύνου διοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης έγινε στην περιοχή του Λαδόπουλου.

Οι υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις αφορούσαν καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Τα παράπονα πάντως, από πολίτες για διατάραξη κοινής ησυχίας είναι πολλά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας», που λαμβάνει και μηνύματα από Πατρινούς οι οποίοι μεταφέρουν ότι ιδιαίτερα τα Σαββατόβραδα είναι πολύ δύσκολο να ησυχάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες από τη δυνατή μουσική σε μπαρ και εκδηλώσεις που γίνονται σε υπαίθριους χώρους.

Υπενθυμίζεται πως και τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και των Αστυνομικών Τμημάτων της Πάτρας είχαν προχωρήσει σε αυτόφωρα για υπευθύνους καταστημάτων εστίασης και αναψυχής ενώ ανάλογες επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της ηχορύπανσης και την εφαρμογή των προβλεπόμενων διατάξεων για την μη διατάραξη της κοινής ησυχίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στα επόμενα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού.

Η εντολή που έχει δώσει η ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τις καταγγελίες κατοίκων είναι να σταματάει η μουσική στις 11 το βράδυ, βάζοντας έτσι ουσιαστικά ένα απαγορευτικό στην διεξαγωγή των εκδηλώσεων αυτών.

Η εξορμήσεις της Αστυνομίας έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε διοργανωτές μουσικών εκδηλώσεων και πανηγυριών οι οποίοι αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν έθιμο και δεν μπορούν να διακόπτονται.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ωστόσο υπάρχουν και εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι έχουν εκφράσει ακόμη και γραπτώς τις αντιρρήσεις τους για τη διεξαγωγή αυτής της μορφής των εκδηλώσεων τονίζοντας ότι τα Σάββατα που για πολλούς είναι και οι μοναδικές μέρες για ξεκούραση, δεν μπορούν να κλείσουν μάτι.

Από την πλευρά τους οι επιτελείς της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζουν με έμφαση ότι όπου χρειαστεί θα εφαρμοστεί ο Νόμος και σε καμία περίπτωση δεν θα αγνοηθούν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων όμορων περιοχών με εκείνες που διεξάγονται μουσικές εκδηλώσεις. Το ίδιο -αναφέρουν- θα ισχύσει και για τις περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που διαταράσσουν την κοινή ησυχία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top