ΚΟΣΜΟΣ

Άρχισε η εξέταση προσφυγής της Κομισιόν κατά της AstraZeneca

astrazeneca vaccine
Άρχισε σήμερα (28/4) ενώπιον του πρωτοδικείου των Βρυξελλών η εξέταση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εναντίον της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων της κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κομισιόν προσέφυγε εναντίον της AstraZeneca, κατηγορώντας την ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, όπως αυτές προβλέπονταν στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τις Βρυξέλλες, για την παράδοση των δόσεων του εμβολίου στην ΕΕ και ότι δεν διέθετε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να διασφαλίσει έγκαιρες παραδόσεις.

Οι δύο ακροάσεις που θα πραγματοποιηθούν για την υπόθεση είναι δημόσιες, ενώ η προσφυγή εξετάζεται βάσει μιας έκτακτης διαδικασίας, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικές εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι η AstraZeneca είχε δεσμευθεί να παραδώσει 120 εκατ. δόσεις μέχρι τα τέλη του Μαρτίου και τελικά παρέδωσε μόλις 29,7 εκατομμύρια.

Σχετικά με το δεύτερο τρίμηνο ο βρετανο-σουηδικός φαρμακευτικός κολοσσός είχε μειώσει στα 70 εκατ. τις δόσεις από 180 εκατ. που είχε δεσμευτεί αρχικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ