ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ με 20.870 νέες μολύνσεις από κορωνοϊό

argentina covid
Σε 20.870 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Αργεντινή τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον αριθμό αυτό να αποτελεί ρεκόρ από την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα.

Το ίδιο διάστημα, οι αρχές κατέγραψαν 163 θανάτους ασθενών με την COVID-19, που αύξησαν τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα σε 56.634 νεκρούς επί συνόλου 2.428.029 μολύνσεων από τον Μάρτιο του 2020.

Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που πλήττει την Αργεντινή η υπουργός Υγείας, η Κάρλα Βιτσότι, χαρακτήρισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου απαραίτητη τη λήψη πιο «εντατικών» μέτρων, αλλά «χωρίς να επηρεαστεί το εμπόριο και η παραγωγή» και «όσο το δυνατόν λιγότερο η εκπαίδευση».

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει νέα περιοριστικά μέτρα εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η επιδημιολογική κατάσταση απαιτεί «τρεις εβδομάδες μεγαλύτερης προσπάθειας» από μέρους των πολιτών, είπε η υπουργός.

Στην εκστρατεία ανοσοποίησης η Αργεντινή των 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχει λάβει ως εδώ κάπου 7,2 εκατ. δόσεις εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων 4 και πλέον εκατ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, που παράγει το ινστιτούτο Γκαμαλέγια, και δόσεων του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm, του ινδικού εμβολίου Covishield και αυτού της αγγλοσουηδικής AstraZeneca.

Έχουν χορηγηθεί 4,5 εκατ. δόσεις εμβολίων σε 3,7 εκατ. πολίτες, εκ των οποίων περίπου 700.000 έχουν λάβει και τις δύο που απαιτούνται.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ