ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αργεντίνικο τάνγκο: Ο Gustavo Zimmermann και η Ελένη Χάχαλη τώρα και στην Πάτρα, στο “El Conventillo”!

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 26 154839

Το αργεντίνικο τάνγκο, όπως χορεύεται στο Μπουένος Άιρες: Ο Αργεντινός δάσκαλος Gustavo Zimmermann και η Ελένη Χάχαλη τώρα και στην Πάτρα, στο “El Conventillo”!

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων παραδοσιακού αργεντίνικου τάνγκο με νέες και μοντέρνες πληροφορίες που εφαρμόζονται στο σύγχρονο τάνγκο, με τους αγαπημένους μας Gustavo και Ελένη. Μία ιδανική πρόταση για να ξεκινήσετε ή να εξελίξετε το τάνγκο σας, να γνωρίσετε την κουλτούρα του και να απολαύσετε έναν χορό με αρμονία, ασφάλεια και κομψότητα.

Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου ξεκινά ο πρώτος από τους τρεις συνεχόμενους κύκλους μαθημάτων, οι οποίοι αποτελούν τον ετήσιο κύκλο μαθημάτων “Το Tango στο Buenos Aires”. Κάθε Δευτέρα, ο αγαπημένος μας Αργεντινός δάσκαλος θα παραδίδει μαθήματα τάνγκο στη σχολή “El Conventillo” και κατά την διάρκεια του κύκλου θα ανακοινωθούν και δραστηριότητες – έκπληξη!

Ο Gustavo διδάσκει το κλασικό στυλ “milonguero” στη σύγχρονη εκδοχή του, τόσο τον χορό όσο και τη φιλοσοφία του, προωθώντας και προβάλλοντας την παραδοσιακή κουλτούρα του αυθεντικού αργεντίνικου τάνγκο, όπως αυτή τού μεταδόθηκε από την οικογένεια και τους δασκάλους του, αλλά και όπως την ζει και την αισθάνεται ο ίδιος, ως μέρος της πολιτιστικής του ταυτότητας.

Στόχος των μαθημάτων είναι ο κάθε μαθητής να ανακαλύψει το δικό του προσωπικό στυλ και να απολαύσει μία ασφαλή και άνετη αγκαλιά, αλλά και έναν χορό με ροή, κομψότητα και φυσικότητα.

Οι χώροι είναι πάντα οι ίδιοι, όμως κάθε μέρα χορεύουμε τάνγκο όλο και περισσότεροι. Σήμερα, η νέα πρόκληση είναι να μάθουμε να χορεύουμε σε μικρό, περιορισμένο χώρο με τεχνική ακρίβεια και σε αρμονία με την πίστα χορού. Αυτό απαιτεί γνώσεις πολιτισμικές, ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στην τεχνική και ακρίβεια στον χορό, κλειστή αγκαλιά, κατοχή του μικρού χώρου και αυτοσχεδιασμό. Για αυτούς τους λόγους, το τάνγκο «μιλονγκέρο» είναι το πλέον κατάλληλο στυλ για να χορεύουμε στις milongas.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 26 154903Σε κάθε μάθημα θα μελετήσουμε βασικά θέματα όπως:

– Περπάτημα με ασφάλεια, μουσικότητα και φυσικότητα.

– Η αγκαλιά milonguera, οι εναλλακτικές και τα μυστικά της.

– Επικοινωνία και σύνδεση με τον/την παρτενέρ.

– Η πρόταση για χορευτική κίνηση (marca).

– Από τις secuencias milongueras (ακολουθίες βημάτων) έως τον αυτοσχεδιασμό.

– Στολίδια (adornos): Πού, πότε, πώς και πόσα να κάνουμε;

– Οι διαφορές μεταξύ του tango milonguero και του tango show.

– Ακολουθίες βημάτων tango show (secuencias) διαμορφωμένες έτσι ώστε να τις χορεύουμε στην milonga.

– Μουσικότητα και οι διαφορετικές δυναμικές στις βασικές ορχήστρες.

– Οι κώδικες milongueros για μία άψογη συνύπαρξη στη milonga.

– Πολιτιστικές και ιστορικές πληροφορίες για το tango και τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του (συνθέτες, μουσικούς, στιχουργούς).

Αυτή είναι μία πρόταση που δεν πρέπει να χάσουν όσοι θέλουν να χορέψουν με αργεντίνικο στυλ και να αισθανθούν την ουσία της κουλτούρας του τάνγκο!

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Ελλάδα.

Διάρκεια 1ου κύκλου: 12 μαθήματα (18 ώρες συνολικά).

Εγγραφές – Πληροφορίες:

“El Conventillo – Escuela de Tango”

Γούναρη 53, Πάτρα

2610273802

www.elconventillo.gr

www.naturallytango.com

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 09 26 154806_____________________________________________

Λίγα λόγια για την ιστορία του Gustavo μέχρι σήμερα!

Ο Gustavo Zimmermann (Santa Fe, Αργεντινή) είναι χορογράφος, δάσκαλος χορού και tango dj. Σπούδασε στην “Escuela Argentina de tango” στο Buenos Aires. Σπούδασε, επίσης, στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου “Nacional del Litoral” στην Santa Fe (Αργεντινή). Παραδίδει μαθήματα tango, διοργανώνει milongas και πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα τον αργεντίνικο και ισπανόφωνο πολιτισμό, ενώ έχει συμμετάσχει σε tango shows και φεστιβάλ σε Αργεντινή, Βραζιλία και Ευρώπη. Ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους προκριματικούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Tango (“Mundial de Tango”) στην

Βραζιλία. Διοργανωτής της milonga “Flor de Milonga” στη Santa Fe (Αργεντινή) και στην Curitiba (Βραζιλία) και της milonga “La típica Tango Club” στο São Paulo (Βραζιλία). Διδάσκει το κλασικό στυλ milonguero στη σύγχρονη εκδοχή του, τόσο τον χορό όσο και τη φιλοσοφία του, προωθώντας και προβάλλοντας την παραδοσιακή κουλτούρα του αυθεντικού αργεντίνικου tango, όπως αυτή τού μεταδόθηκε από την οικογένεια και τους δασκάλους του, αλλά και όπως την ζει και την αισθάνεται ο ίδιος,

ως μέρος της πολιτιστικής του ταυτότητας. Τα τελευταία χρόνια μένει στην Ελλάδα και διευθύνει τον κύκλο μαθημάτων “Naturally, Tango!” & “Tango Milonguero in Greece” (χορός και θεωρία), και διοργανώνει την εκδήλωση “La Fiesta en español” (Αθήνα). Έχει προσκληθεί να πραγματοποιήσει παρουσιάσεις, ομιλίες και μαθήματα για την κουλτούρα του tango σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, όπως το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

http://www.naturallytango.com/about-us/

_____________________________________________

Λίγα λόγια για την ιστορία της Ελένης μέχρι σήμερα!

Ελένη Χάχαλη (Πάτρα / Αθήνα): Ξεκίνησε το δρόμο της στην τέχνη του χορού σε πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε κλασικό μπαλέτο (σύστημα RAD – “Royal Academy of Dance”), modern και tap dance (σύστημα ISTD – “Imperial Society of Teachers of Dancing”), αλλά και σύγχρονο χορό (σύστημα Limon, τεχνική Release). Γοητευμένη από πάντα από την κουλτούρα του tango, ξεκίνησε τις σπουδές της στο χορό, τη μουσική, την ποίηση και τη φιλοσοφία του. Παρακολούθησε μαθήματα με επιφανείς Αργεντινούς δασκάλους στην Αθήνα και το Buenos Aires. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί μαθήματα με τον Gustavo Zimmermann και σήμερα είναι η παρτενέρ του. Μαζί παραδίδουν μαθήματα και σεμινάρια, έχουν πραγματοποιήσει shows σε milongas και φεστιβάλ, και διοργανώνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα τον αργεντίνικο και ισπανόφωνο πολιτισμό. Οι σπουδές της στην κλασική μουσική τής επιτρέπουν να προσεγγίζει ολοκληρωμένα την χορευτική εμπειρία, ενώ οι σπουδές της στη νομική επιστήμη αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της παιδείας της και ανέπτυξαν την ανάγκη της να αγαπά την γνώση σε κάθε τομέα ενδιαφέροντος.

_____________________________________________

You may also like

Comments are closed.