Άρης Στεφάτος: Ο Πατρινός των υδρογονανθράκων

του Αχιλλέα Ροδίτη

Ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά ο άνθρωπος που κρατά στα χέρια του τα «κλειδιά» της διαχείρισης των υδρογονανθράκων και των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας, είναι γέννημα-θρέμμα πατρινός. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ), Αριστοφάνης Στεφάτος, μεγάλωσε στη γειτονιά της Αγίας Σοφίας και σήμερα (20/05) επέστρεψε στην πόλη του με την επίσημη ιδιότητά του.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Στεφάτος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη σημερινή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της εταιρείας στο 14ο Regional Growth Conference. Στόχος της παρέμβασης του είναι η παροχή υπεύθυνης ενημέρωσης και η ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία σχετικά με την έρευνα και την αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ… ΑΡΗ

Πέρα από τους τίτλους και τις αρμοδιότητες, η ιστορία του «Άρη», όπως τον φωνάζουν οι φίλοι του, είναι η ιστορία ενός πατρινού που ξεκίνησε από τα τοπικά θρανία για να κατακτήσει τη διεθνή σκηνή. Άρχισε τις σπουδές του στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια μετοίκησε στη Νορβηγία για να επεκτείνει τις γνώσεις του.

Εκεί, σε μια χώρα με τεράστια παράδοση στον τομέα της ενέργειας, έμελλε να παραμείνει για δύο δεκαετίες, όπου και εντοπίστηκε από την ελληνική πολιτεία για να αξιοποιηθεί στη θέση υψηλής ευθύνης που κατείχει σήμερα.

Ο Αριστοφάνης Στεφάτος διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό που εγγυάται τη σοβαρότητα του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού:

– Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία.

– Είναι διδάκτωρ (PhD) στη Γεωλογία και τη Γεωφυσική.

– Εργάζεται τα τελευταία 20 χρόνια σε υψηλόβαθμες θέσεις στον κλάδο της Ενέργειας στη Νορβηγία και την Ελλάδα.

– Έχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος πέντε νορβηγικών εταιρειών με δραστηριότητα στον ευρύτερο ενεργειακό τομέα.

Από τον Ιούλιο του 2020, ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥΕΠ, είναι αρμόδιος για τον σχεδιασμό, την αδειοδότηση και τη διαχείριση κομβικών τεχνολογιών που θα συμβάλλουν στη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα στιβαρό και βιώσιμο ενεργειακό σύστημα. Η παρουσία του στην Πάτρα αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την πόλη να ακούσει από έναν «δικό της» άνθρωπο το πλάνο για την ενεργειακή θωράκιση της περιοχής.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο
spot_img