ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Τρόμος στην Αρόη από την Καθίζηση του εδάφους | Τέσσερις μήνες μετά, τα ίδια και χειρότερα… με τους κατοίκους να φοβούνται νέο “Βουτζά”

1ο ΘΕΜΑ Φωτό ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 3

Στην οδό Ομήρου της Αρόης, οι κάτοικοι μένουν πάνω σε ένα ρήγμα και επί 10 χρόνια εισπράττουν μόνο υποσχέσεις για ένα έργο που ακούνε αλλά δεν βλέπουν…

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Στις 14 Φεβρουαρίου 2022 η εφημερίδα «Πολιτεία» δημοσίευσε ένα φωτορεπορτάζ από την περιοχή της Αρόης. Μεταφέροντας εικόνες από την επικίνδυνη καθίζηση του εδάφους που κάνει τους κατοίκους πολυκατοικιών, και ειδικά της πολυκατοικίας στην οδό Ομήρου, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο ρήγμα, να τρέμουν κυριολεκτικά μέρα – νύχτα μήπως γίνουν κι εκείνοι θύματα ενός «νέου Βουτζά».

IMG 4606

 

Όπως καταγράφαμε, το οδόστρωμα έχει υποστεί ανοίγματα σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Ο δρόμος είναι απροσπέλαστος από τις υψομετρικές διαφορές. Και κάθε άνοιγμα έχει αρκετά μέτρα βάθους, ενώ το πλέον ανησυχητικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ακριβώς δίπλα στον γκρεμό, προς την πλευρά του κεντρικού δρόμου της Αρόης.

Αν δηλαδή υποχωρήσει το έδαφος θα συμβεί αυτό που όλοι απεύχονται!

IMG 4598

 

Η απάντηση, τότε, από τον Δήμο Πατρέων, ήταν πως είχε ήδη δρομολογηθεί Γεωλογική Μελέτη και ότι… «σύντομα θα ξεκινούσε το έργο αντιστήριξης του εδάφους».

 

 

ΟΜΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ

Όμως οι κάτοικοι επανέρχονται με νέες δηλώσεις τους και νέο φωτογραφικό υλικό, ως απόδειξη του ότι… τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει όλους αυτούς τους μήνες, κανένα έργο δεν έγινε ή ξεκίνησε, αλλά αντιθέτως η καθίζηση μεγάλωσε κι άλλο αυξάνοντας στο «κόκκινο» τον τρόμο όσων έχουν την «τύχη» να διαμένουν εκεί.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τις φωτογραφίες:

1ο ΘΕΜΑ Φωτό ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 2

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

1ο ΘΕΜΑ Φωτό ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 2

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

1ο ΘΕΜΑ Φωτό ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 1

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022

1ο ΘΕΜΑ Φωτό ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 1

ΙΟΥΝΙΟΣ 2022

 

IMG 4597

 

Ο Φυσικοθεραπευτής Ανδρέας Καλογερόπουλος, κάτοικος της περιοχής που πρώτος ανέδειξε το θέμα δίνοντας του δημοσιότητα, τονίζει ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα «ούτε καν επισκέφθηκε κάποιος την περιοχή» και ότι «ούτε μηχάνημα, ούτε εργάτη» είδαν ποτέ οι κάτοικοι τέσσερις μήνες τώρα!

Το χειρότερο για τους κατοίκους είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό αλλά… 10ετίας και βάλε! «Αλλά πάντα κάθε δημοτική αρχή το μετέφερε στην επόμενη. Και από κάθε αρμόδιο λαμβάναμε πάντα την ίδια υπόσχεση, ότι θα γίνει το έργο αντιστήριξης. Το μόνο που είδαμε ήταν το άνοιγμα του εδάφους διαρκώς να μεγαλώνει αλλά κανένα έργο να μη γίνεται και εμείς να μένουμε τρομαγμένοι κι απροστάτευτοι…», επισημαίνει ο κάτοικος ο οποίος μάλιστα διατηρεί το διαμέρισμα του στην πολυκατοικία που είναι πάνω ακριβώς στο ρήγμα.

 

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΕΡΓΟ…;

Στο αρχικό ρεπορτάζ, είχε εμφανιστεί καθησυχαστικός ο πρόεδρος του εκπολιτιστικού συλλόγου Αρόης, Βασίλης Δρούκας, διότι αυτή την ενημέρωση είχε από τις δημοτικές υπηρεσίες. Ότι δηλαδή θα ξεκινούσε το έργο αντιστήριξης. Ενώ ο αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού Έργου και Έργων Υποδομής, Χρήστος Κορδάς, είχε τονίσει ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή ήταν αυτή που ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση της Γεωλογικής Μελέτης, που είναι απαραίτητη για να δείξει το μέγεθος του προβλήματος κι έτσι να προσδιοριστούν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, αλλά και που εξασφάλισε τα χρήματα από ιδίους πόρους.

Είχε τονίσει επίσης ότι η Μελέτη βρισκόταν στη φάση ολοκλήρωσης και ότι τα έργα αντιστήριξης θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς αφού επίκειται και το έργο διαπλάτυνσης του δρόμου, που αναγκαία θα οδηγήσει και σε έργα αντιστήριξης του εδάφους. Αυτό όμως που οι κάτοικοι ρωτούν, είναι… «πότε θα γίνει η αρχή» ώστε να πάψουν να φοβούνται για τα σπίτια και τις ζωές τους…

You may also like

Comments are closed.