ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ Α. Ροδίτη: Είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε…;

Καρναβάλι

 

Από τη στήλη της “Αχαϊκής Πολιτείας” Αχι.Ρο.:

31 2 e1677240903597

 

 

” Μπήκαμε στην τελική ευθεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Η πόλη ξαναγιορτάζει ελεύθερα μετά από το «ΠΑΤΡΑ-ΤΡΑΚ» όπως το είχαμε ονομάσει στον τίτλο της «Πολιτείας» τότε που λόγω πανδημίας συνέβη το αναπάντεχο, η ματαίωση των καρναβαλικών παρελάσεων. Σήμερα όμως είμαστε ξανά στη θέση να το διοργανώσουμε και να το ζήσουμε. Αλλά αυτή τη φορά με ακόμα καλύτερες προϋποθέσεις εφόσον καταγράφεται ρεκόρ επισκεψιμότητας και μάλιστα με όλα τα ξενοδοχεία και τα airbnb κλεισμένα από καιρό.

Που σημαίνει πως ήρθε ξανά και ο λεγόμενος «καλός» κόσμος. Σημειωτέον, έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται επισκέπτες. Από την προηγούμενη εβδομάδα. Γι’ αυτό θα ξαναπούμε κάτι που έχει για εμάς τεράστια σημασία. Όλο αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κρατήσουμε και να τον αυξήσουμε. Που συνεπάγεται ότι η πόλη πρέπει να είναι άψογη σε όλα της.

Και ήταν προς τη θετική κατεύθυνση όλες οι συσκέψεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου. Διότι φάνηκε η στόχευση στο να τηρηθεί μια τάξη, από το κυκλοφοριακό και την λειτουργία της αγοράς, μέχρι την καθαριότητα και την συμπεριφορά.

Αλλά απαιτείται να θυμηθούμε ποια είναι η πόλη. Η πόλη δεν είναι οι Φορείς και οι εκπρόσωποι τους, δεν είναι ο Δήμος, δεν είναι ένας αιρετός ή όλοι οι αιρετοί μαζί. Η πόλη, είμαστε όλοι μας. Άρα καθένας μας και από το μετερίζι του οφείλει να τηρήσει την στάση που ενδείκνυται ως «οικοδεσπότης». Από τις τιμές ή από το ποιος πουλάει τι, πού και πώς μέχρι και την συνέπεια στην ποιότητα του ό,τι παρέχουμε. Απ’ όλους μας εξαρτάται το αν κερδίσουμε το «στοίχημα»…”.

 

You may also like

Comments are closed.