ΑΠΟΨΕΙΣ

Εμπόριο και ίντερνετ. Εχθροί ή σύμμαχοι;

emporika1

Από τη Στήλη Αχι.Ρο. της Αχαϊκής Πολιτείας

αχι 2

” Άκουγα με ενδιαφέρον Πατρινούς εμπόρους να σχολιάζουν σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό την βαριά «ήττα» που δέχονται από τις διαδικτυακές πωλήσεις.

Κυρίως άκουσα απαντήσεις και γύρω από το γιατί πολλοί έμποροι δεν επιλέγουν να επενδύσουν και να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση, αφού βλέπουν ότι το ίντερνετ και η προώθηση προϊόντων μέσα από αυτό, έχει κάνει «έφοδο» με «καλπασμό» στις ζωές μας και στην καθημερινότητα μας.

Θα σταθώ σε μία από αυτές τις απαντήσεις, ενός εμπόρου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Πρέπει να στραφούμε προς το ίντερνετ αφού όμως πρώτα στηρίξουμε τον φυσικό μας χώρο. Αλλιώς θα είναι το τέλος μας».
Είναι μια άποψη που πράγματι προσφέρεται για συζήτηση και προβληματισμό.

Είναι όντως έτσι ή μήπως ισχύει το αντίθετο; Ότι δηλαδή όσο οι έμποροι δεν στρέφονται προς το ίντερνετ για την προσέλκυση πελατών και την πώληση των προϊόντων τους, οδεύουν προς το τέλος;

Είναι παρακινδυνευμένο να δώσεις απάντηση, η αλήθεια είναι, διότι είναι κάτι πρωτόγνωρο και κανείς δεν ξέρει την ασφαλή απάντηση. Το μόνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να πάρουμε παραδείγματα από αλλού. Πόλεις στην Ελλάδα το έχουν πράξει ήδη, πιο οργανωμένα. Φαίνεται δε, ότι οι τζίροι τοπικών καταστημάτων «ανέβηκαν» μέσω του διαδικτύου.

Άρα, μήπως τελικά είναι κι αυτό όπως κάθε τι καινούργιο που στην αρχή το αντιμετωπίζουμε με φόβο και σκεπτικισμό, έως ότου τελικά μπει στη ζωή μας (γιατί θα μπει…) και συνηθίσουμε να ζούμε μαζί του και να λειτουργούμε με αυτό; Σίγουρα πάντως αυτό είναι που προσφέρεται για δράσεις και ενέργειες πιο οργανωμένες και από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας”.

 

You may also like

Comments are closed.