ΑΠΟΨΕΙΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

«Μια “Νέα Πάτρα” ανατέλλει και έρχεται…» | ‘Αρθρο του Θεόδωρου Κανελλόπουλου

BeFunky design 3 1

 

Άρθρο – παρέμβαση εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2023 και με αφορμή τις συζητήσεις ονοματολογίας που έχουν ήδη «ανοίξει», δημοσιεύει μέσω της «Πολιτείας», ο Εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα» στον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Πατρέων κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Ουσιαστικά, ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι… διαφωνεί με την άποψη πως ο νυν δήμαρχος δύσκολα θα ηττηθεί, ενώ προτρέπει την Νέα Δημοκρατία να χρήσει από τώρα τον υποψήφιο της.

 

Το άρθρο του κ. Κανελλόπουλου έχει ως εξής:

« Τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει ο Δημόσιος διάλογος για τα Δημοτικά σχήματα που θα κατέλθουν στον Δήμο Πατρέων στις εκλογές του 2023.

Μπροστά σ’ αυτόν τον πειρασμό, δηλαδή των Δημοτικών σχηματισμών, προσωπικά θα καταθέσω την άποψή μου.

Μια άποψη που πιθανόν να «διαταράξει», την προσπάθεια που καταβάλλουν σήμερα τα στελέχη της απελθούσας Δημοτικής Αρχής ότι ο Πελετίδης δεν χάνει της Δημοτικές εκλογές του 2023. 

Μια αντίληψη που δείχνει ασέβεια προς το εκλογικό σώμα, πολύ περισσότερο ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ.

 Η Αλαζονεία της εξουσίας αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα στην πολιτική. Είναι η σοβαρή ασθένεια που προσβάλλει τα άτομα που αποκτούν εξουσία, οπισθοδρομεί τις κοινωνίες και απαξιώνει την πολιτική και την ενασχόληση των πολιτών στα κοινά.

Οι αλαζόνες, και για την συγκεκριμένη περίπτωση στον Δήμο Πατρέων, αρνούνται την κριτική αντιπαράθεση, ενεργούν χωρίς να λογοδοτούν και ορθώνονται με έπαρση μωροπερήφανα στο βάθρο π.χ. του 71% των εκλογών του 2019.  

Πολύ περισσότερο, διαβάλουν όσους θεωρούν επικίνδυνους για την παραμονή τους στην εξουσία.

Η ιστορία όμως έχει διδάξει ότι ο λαός μας, καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Και στον δρόμο της καταδίκης βρίσκεται σήμερα η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Ως Ενεργός Πολίτης το 2019 είχα δημόσια τοποθετηθεί, στο πρόσωπο που τότε η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να στηρίξει στις Δημοτικές Εκλογές, μετά την αποχώρηση του Κώστα Χριστόπουλου.  

Είχα πει τότε να κατέβει π.χ. ένας Νίκος και κατέβηκαν δύο.

Σήμερα η Νέα Δημοκρατία οφείλει, να ανακοινώσει έγκαιρα τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές του 2023 για το Δήμο της Πάτρας. Έναν υποψήφιο που θα ενώσει την παράταξη και θα διεκδικήσει την είσοδο στον 2ο γύρο, καθώς και τον Δήμο.

Αντίστοιχα εάν και η Κεντροαριστερά συσπειρωθεί, στο πρόσωπο ενός υποψηφίου στον Δήμο Πατρέων με αναγνωρισιμότητα και Αυτοδιοικητική εμπειρία, τότε γνωρίζω την 4η θέση στην τελική κατάταξη των Δημοτικών Παρατάξεων.

Γιατί π.χ. ένα πρόσωπο όπως ο Αποστόλης Κατσιφάρας, που ήταν κοινός υποψήφιος στην Περιφέρεια το 2019 μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο οποίος απέσπασε 34% στον Δήμο Πατρέων, και με 12% άλλος συγγενής πολιτικά συνδυασμός, κατανοεί ο καθένας μας ότι ο Πελετίδης και η Δημοτική του Παράταξη έχει εξασφαλίσει την 4η εκλογική θέση. 

Ο χρόνος για την ανατροπή της μιζέριας στην Πάτρα έχει ήδη αρχίσει…

Το ακούει ο καθένας μας στο διάβα του και στις συνομιλίες που πραγματοποιεί με συνδημότες…

Το αφουγκράζεται και η Μαιζώνος που προσπαθεί λυσσαλέα να το αποτρέψει.

Μια «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Ανατέλλει και έρχεται…». 

 

Από την εφημερίδα “Αχαϊκή Πολιτεία”:
20 2 e1663063195559

You may also like

Comments are closed.