ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Άρθρο του Αχιλλέα Ροδίτη: Η Πάτρα, το Καρναβάλι και οι επισκέπτες…

Facebook
Twitter

(από τη στήλη Αχι.Ρο. της εφημ. Πολιτεία)

IMG 1906 1024x1024 1

 

Και το Καρναβάλι… άρχισε! Άλλη μία ευκαιρία για την Πάτρα να μπορέσει να αναδειχθεί, (ή και να αναδυθεί από τα δύσκολα και να βγει στο ξέφωτο), αλλά και να ενισχυθεί στην τοπική της οικονομία. Όλοι ρωτούν: «τι ακούτε; Θα έχουμε κόσμο;». Οι έμποροι, οι εστιάτορες, οι ιδιοκτήτες καφετεριών κ.ο.κ.. Βέβαια η απάντηση δεν είναι και δύσκολο να τη δώσεις. Φυσικά και θα έχουμε κόσμο. Η πόλη θα ξαναγεμίσει! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αλλά μήπως να κάνουμε τη… σωστή ερώτηση;

Και η σωστή ερώτηση δεν είναι «πόσο» κόσμο θα έχουμε αλλά «τι» κόσμο θα έχουμε. Και είναι σαφές το υπονοούμενο. Δεν αρκεί να γίνει ο κακός χαμός. Το ζητούμενο είναι να έρθει πολύς αλλά «καλός» κόσμος. Και για να μην παρεξηγηθούμε, ότι διαφοροποιούμε και κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους αναλόγως με το βαλάντιό τους, εξηγούμαστε: Όλοι είναι καλοί κι ευπρόσδεκτοι στο Πατρινό Καρναβάλι. Μόνο οι πρόθυμοι γύρω απ’ τη βία ήταν και είναι πάντα ανεπιθύμητοι.

Όμως, είναι άλλο να μιλάμε για νεαρούς και νεαρές που θα έρθουν για να γεμίσουν (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ) τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και την πλατεία Γεωργίου, βάζοντας φωτιές και ξεσαλώνοντας δίχως όριο, και άλλο να έρθει κόσμος για περισσότερες μέρες που θα βγει, θα επισκεφθεί χορούς και καταστήματα, το εμπορικό κέντρο, θα ψωνίσει, θα διασκεδάσει, θα περάσει καλά αλλά και θα αφήσει το οικονομικό του αποτύπωμα στην πόλη και την αγορά της.

Κατά συνέπεια, δεν πρέπει να κλείνουμε μάτια κι αυτιά στο μεγάλο ζητούμενο διότι εκεί είναι και το «εν κατακλείδι» ενός μεγάλου τοπικού θεσμού. Πόσους επισκέπτες θα έχεις και τι επισκέπτες. Και πρέπει οι τοπικοί «ταγοί» να δώσουν έμφαση σε αυτό.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top