ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΡΘΡΟ του Αχιλλέα Ροδίτη: “Το… χειρότερο των δημοσκοπήσεων”

dimoskopisi gkalop 252863 241222 696x392 1
ΑΡΘΡΟ του Αχιλλέα Ροδίτη από τη στήλη Αχι.Ρο. της “Πολιτείας”
IMG 1906

Αν δούμε πιο ψύχραιμα τα νέα δημοσκοπικά στοιχεία, το πρόβλημα δεν το έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Το έχουν όλοι, πλην του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου, άντε και του Μέρα25. Κατ’ αρχάς στο ΠΑΣΟΚ τζάμπα πανηγυρίζουν αφού το κόμμα μένει στα ίδια ποσοστά με εκείνα που πήρε στις τελευταίες διπλές εκλογές του καλοκαιριού.

Με άλλα λόγια, την «κατρακύλα» του ΣΥΡΙΖΑ δεν την καρπώνεται το ΠΑΣΟΚ που εν προκειμένω θα ‘πρεπε να αποτελεί – υποτίθεται – την εναλλακτική διέξοδο για τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους. Η θεώρηση ότι οι πάλαι ποτέ ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ελέω Τσίπρα πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν γυρίζουν πίσω τώρα που με Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει δυνάμεις.

Αλλά όμως ούτε και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να χαίρεται, παρότι είναι προφανές πως αποτελεί τον κυρίαρχο «παίκτη» στο πολιτικό γίγνεσθαι, και μάλιστα μοιάζει σαν να «παίζει» μόνη χωρίς κανέναν αντίπαλο. Διότι ήδη σε μόλις ούτε 4 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές έχει απολέσει δυνάμεις που μετριούνται σε αρκετές μονάδες.

Οι μόνοι ενισχυμένοι είναι τα κόμματα που αναφέρω στην αρχή. Κυρίως το ΚΚΕ. Άρα ο Κουτσούμπας έχει κάθε λόγο να χαίρεται, ιδίως όταν για πρώτη φορά είδε διψήφιο ποσοστό για το κόμμα του!

Τελικά, όμως, πού πήγαν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι αφού μόλις ένα μικρό ποσοστό «τραβά» πιο αριστερά και το υπόλοιπο «χάνεται»; Εγκαταλείπουν! Προστίθενται σ’ εκείνους που απέχουν, που δεν εγκρίνουν κανέναν, που δεν περιμένουν  τίποτα, που δεν ελπίζουν σε τίποτα. Αυτό είναι το χειρότερο μήνυμα της δημοσκόπησης και πρέπει να ληφθεί πιο σοβαρά υπόψη, από όλα τα κόμματα και από όλους μας…

You may also like

Comments are closed.