ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η πρόταση για τα τμήματα της σχολής Ολυμπιακών Σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία

Facebook
Twitter
Πριν από περίπου 2 χρόνια «φυτεύτηκε» στην Αρχαία Ολυμπία ο σπόρος της δημιουργίας σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή όταν μια επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών στον πρώην δήμαρχο Γιώργο Γεωργιόπουλο, μετατράπηκε σε ένα διάλογο και μια συζήτηση για ένα όνειρο στο οποίο από την αρχή τοποθετήθηκε και θετικά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αυτό αφορούσε αρχικά την δημιουργία μεταπτυχιακών σπουδών στην Αρχαία Ολυμπία και στη συνέχεια εάν το ευνοούσαν οι συνθήκες και προπτυχιακού τμήματος. Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Λευκωσίας δείχνει να παίρνει σάρκα και οστά αφού φιλοδοξία είναι να ξεκινήσει ο κύκλος μαθημάτων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως τόνισε μιλώντας στην ΟΡΤ, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Γεωργιόπουλος, η πρώτη πρόταση που ανεπισήμως έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Παιδείας, προβλέπει την δημιουργία τριών τμημάτων, εκ των οποίων το πρώτο το οποίο φαίνεται ότι θα μπορούσε να αρχίσει να λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2025 είναι ένα τμήμα με κατεύθυνση σπουδών τον Πολιτισμό και τις Νέες Τεχνολογίες.

Το δεύτερο τμήμα που μπορεί να λειτουργήσει σε δεύτερη φάση έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό πεδίο του Αθλητισμού και της Ευεξίας ενώ το τρίτο τμήμα αναφέρεται στη λεγόμενη Πολιτιστική Διπλωματία.

Η παραπάνω είναι η πρώτη πρόταση την οποία θα κληθεί να μελετήσει και να επεξεργαστεί η αρμόδια επιτροπή και κυρίως το Πανεπιστήμιο Πατρών που είναι αρμόδιο για το ακαδημαϊκό σκέλος, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι μέσα από τη δυναμική των πραγμάτων, δεν μπορεί το περιεχόμενο να αλλάξει ή να διαφοροποιηθεί μετά και από μια έρευνα της αγοράς.

patrisnews | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top