Ασφυκτικός κλοιός ζέστης στη Δυτική Ελλάδα: Άγγιξε τους 50°C η αισθητή θερμοκρασία στο Αιτωλικό – Πάνω από 45°C σε Αχαΐα και Ηλεία

Συνθήκες ακραίας θερμικής καταπόνησης και έντονης δυσφορίας επικράτησαν την Πέμπτη 27 Αυγούστου στη Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα, καθώς ο εκρηκτικός συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και αυξημένων επιπέδων υγρασίας εκτόξευσε την αίσθηση της ζέστης σε πρωτοφανή επίπεδα.

Το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας, όπου η μέγιστη αισθητή θερμοκρασία εκτινάχθηκε στους 49,9°C, αποτυπώνοντας την αφόρητη επιβάρυνση που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός υπό συνθήκες άπνοιας και κορεσμένης ατμόσφαιρας.

- Διαφήμιση -

Στην Αχαΐα, ο υδράργυρος σε επίπεδο δυσφορίας ξεπέρασε τους 45 βαθμούς. Ειδικότερα, ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λάππα κατέγραψε αισθητή τιμή 45,5°C, ενώ στο Αρσάκειο Πατρών η αίσθηση άγγιξε τους 44,2°C, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τις νυχτερινές ώρες στα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών, οι υψηλότερες καταγραφές αισθητής θερμοκρασίας στη δυτική χώρα διαμορφώθηκαν ως εξής:

  • Αιτωλικό: 49,9°C
  • Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: 45,7°C
  • Αμφιλοχία: 45,7°C
  • Λάππα Αχαΐας: 45,5°C
  • Ωλένη Ηλείας: 45,4°C
  • Πρέβεζα: 44,9°C
  • Αρσάκειο – Πάτρα: 44,2°C
  • Πύργος: 44,1°C

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Ηλεία βρέθηκαν στον πυρήνα της εντονότερης θερμικής επιβάρυνσης πανελλαδικά, μετατρέποντας το 24ωρο σε ένα από τα πιο δύσκολα και αποπνικτικά διαστήματα του φετινού καλοκαιριού.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο
spot_img