ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κ. Σβόλης: “Απάνθρωπο να μην βοηθούν μια μονογονεϊκή οικογένεια” – Συνέχεια στο σήριαλ με την 52χρονη

Facebook
Twitter

 

«Απάνθρωπο» χαρακτηρίζει ο ιατρός Κ. Σβόλης το ότι η μονογονεϊκή οικογένεια δεν στηρίζεται από τον Δήμο. Και απαντά σ’ όσους τον αποκάλεσαν «Πολιτικό Αλήτη» επειδή θέλει να βοηθήσει.

 

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

«Μαμά μη με εξαντλήσεις άλλο… Δεν πάω στη δομή αστέγων». Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε η 52χρονη Μαρία Α. από την 15χρονη κόρη της όταν συζήτησε μαζί της το ενδεχόμενο να μείνουν εκεί, μετά την έξωση που έκανε η τράπεζα και την υποχρέωση της να εγκαταλείψει το σπίτι της, στην περιοχή Ψάχου, μαζί με τα συνολικά τρία παιδιά της!

Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 28η Ιουλίου. Δηλαδή, την περασμένη Πέμπτη. Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τη Μαρία ενώ ακόμα παρέμενε στο σπίτι της, περιμένοντας να φανεί ο κλητήρας.

Μαρία Α.

«Δεν έχω καμιά ελπίδα πια. Στη Δομή Αστέγων δε μπορώ να πάω με τρία παιδιά. Κι όπου προσπάθησα να βρω ένα μικρό διαμέρισμα να νοικιάσω, μόλις τους έλεγα πόσα άτομα είμαστε και ότι δουλεύω εδώ κι εκεί, κανείς δεν μου νοίκιαζε. Είμαι σε απελπισία, δεν ξέρω τι να κάνω…», δήλωσε.

Γνωστοποιώντας ότι θα παραμείνει στο μπαλκόνι του σπιτιού της «μέχρι να ‘ρθει να με βγάλει η αστυνομία».

 

Ο ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ

Πριν την αναγκαστική εγκατάλειψη του σπιτιού της, η 52χρονη κάλεσε πατρινό επιπλοποιό για να εκτιμήσει τα έπιπλα της. «Σε μια προσπάθεια να βγάλω λίγα χρήματα για όταν βρεθώ στο δρόμο με τα παιδιά μου», λέει η ίδια στην «Πολιτεία».

Ερχόμενος όμως αντιμέτωπος με το δράμα της, ο επιπλοποιός εξοργίστηκε. «Δεν τ’ αγοράζω. Θα κοιτάξω να βρω έναν δικηγόρο να την βοηθήσω. Είναι ντροπή να συμβαίνει αυτό. Η γυναίκα πρέπει να βοηθηθεί. Ο δήμος… κάποιος να παρέμβει και να της δώσει στήριγμα», είπε στον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Θεόδωρο Κανελλόπουλο ο οποίος μετέφερε τον επιπλοποιό στο σπίτι της 52χρονης.

 

 

Κ. ΣΒΟΛΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ»

Κ. Σβόλης

 

Είναι η υπόθεση που η «Πολιτεία» έχει φέρει επανειλημμένα στο «φως» με αφορμή και την δυναμική κινητοποίηση ενεργών πολιτών αλλά και αιρετών, όπως του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» και ιατρού Κωνσταντίνου Σβόλη.

Ο οποίος μιλώντας αποκλειστικά στην «Πολιτεία», σε ένα ανθρώπινο ξέσπασμα, χαρακτήρισε «ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ» να μην βοηθιέται γρήγορα και αποτελεσματικά μια τετραμελής μονογονεϊκή οικογένεια.

«Βγάζει κακία αυτό που κάνουν. Σα να μη θέλουν να βοηθήσουν», τόνισε. Διευκρινίζοντας δε: «Εγώ δεν γνωρίζω προσωπικά την οικογένεια. Δεν είναι ψηφοφόροι μου ή φίλοι μου. Δεν προσπάθησα καν να την επισκεφθώ για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθώ να κερδίσω κάτι. Απλώς, παρακολουθώ την περιπέτεια και το δράμα της από τα κατά καιρούς ρεπορτάζ σας και ένιωσα ηθικό χρέος να βοηθήσω, ως άνθρωπος, όχι ως πολιτικός».

 

ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΛΗΤΗ»

ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!

Το επίσης «εξοργιστικό», όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν όταν στην συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου, στον ΚΟΔΗΠ, χαρακτηρίστηκε από μέλος της πλειοψηφίας ως «πολιτική αλητεία» το ότι ο ίδιος επέμεινε σε πρόταση του για έκτακτη επιχορήγηση 3.000 ευρώ στην Μαρία Α. για τα πρώτα της αναγκαία έξοδα.

«Είμαι πολιτικός αλήτης επειδή κατέθεσα πρόταση για ένα μικρό βοήθημα στο πλαίσιο μάλιστα της προβλεπόμενης χρηματοδότησης που έχουμε  εγκρίνει στον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων, με ποσό 90.000 ευρώ, για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες; Δυστυχώς όμως έτσι χαρακτηρίστηκε η προσπάθεια μας από κάποιον της πλειοψηφίας, χωρίς να ανακαλέσει αυτός που το είπε», τόνισε ο κ. Σβόλης.

Για να καταλήξει σε ένα σαφές μήνυμα του προς τους διοικούντες: «Κύριοι της Δημοτικής Αρχής αναλάβετε τις ευθύνες σας. Διοικείτε την πόλη μας οκτώ περίπου χρόνια. Δώστε τη δυνατότητα να ζήσουν καλύτερα οι συμπολίτες μας και αφήστε σε εμένα τον τίτλο του Πολιτικού Αλήτη με τις κοινωνικές ευαισθησίες».

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

18 e1659545397759

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top