ΥΓΕΙΑ

AstraZeneca: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ανανεώνει την παραγγελία – Συμφωνία με Pfizer για 1,8 δις δόσεις

astrazeneca vaccine
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία, για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19, για μετά τον Ιούνιο.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca, για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς προανήγγειλε αλλαγές, στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η δεύτερη γενιά εμβολίων, οι λεγόμενοι ενισχυτές, από το φθινόπωρο, που θα καλύπτουν και όλες τις πιθανές μεταλλάξεις, πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν στην πλατφόρμα mRNA, εμβόλια που βγάζουν μόνο η Pfizer και η Moderna.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία με τις εταιρείες Pfizer και BioNTech για την προμήθεια 900 εκατομμυρίων εγγυημένων δόσεων του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με το δικαίωμα αγοράς ακόμη 900 εκατομμυρίων δόσεων, για την περίοδο 2021-2023, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Όπως τόνισε, θα ακολουθήσουν άλλα συμβόλαια και άλλες τεχνολογίες εμβολίων.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ