ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αστυνομική έφοδος για το… τίποτα;

efodos elas

Σαφώς υπόλογη είναι η ΕΛ.ΑΣ. μετά την προχθεσινοβραδινή πρωτόγνωρη κινητοποίηση στην Πάτρα του τμήματος Εκβίασης της Αθήνας, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, που εν πολλοίς θύμιζε… Χόλυγουντ, αλλά αποδείχθηκε φαρσοκωμωδία ενώ προκάλεσε τρόμο σε θαμώνες πατρινούς που βγήκαν να διασκεδάσουν.

Πάνοπλοι αστυνομικοί με κουκούλες μπαινόβγαιναν σε νυχτερινά μαγαζιά από το Ρίο ως την Ηρώων Πολυτεχνείου και από εκεί ως τα Βραχνέικα.

«Κόσμος έτρεχε να κρυφτεί γιατί δεν ήξεραν τι συμβαίνει και οι περισσότεροι αρχικά δεν καταλάβαιναν εάν επρόκειτο για αστυνομικούς ή κάποια τρομοκρατική επίθεση», σχολίασε στην «Πολιτεία» γνωστός επιχειρηματίας της τοπικής Εστίασης περιγράφοντας ένα κλίμα πανικού που αίφνης επικράτησε στους πελάτες μαγαζιών διασκέδασης της Πάτρας, τα ξημερώματα της Κυριακής. Και όλα αυτά, γιατί;

Συνελήφθη κάποιος; Όχι, είναι η απάντηση! Έγιναν συνολικά 17 προσαγωγές όμως άπαντες οι προσαχθέντες ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Απόδειξη του ότι η κινηματογραφική αστυνομική επιχείρηση δεν οδήγησε σε κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα. Αλλά μόνο προκάλεσε φόβο σε εκατοντάδες νέες και νέους που δεν ήξεραν από πού να… φύγουν.

Οι αστυνομικοί ήλεγχαν τους πελάτες και έβγαζαν εκτός όσους έκριναν ως υπόπτους. Επίσης, έκαναν ελέγχους σε αυτοκίνητα πελατών και ιδιοκτητών μαγαζιών, ακόμα και σε κινητά τηλέφωνα!

Σε ένα μάλιστα μαγαζί προκλήθηκε ένταση με πελάτη όταν εκείνος αντέδρασε. Ήταν έφοδος κατόπιν πληροφοριών; Αναζητούσαν κάποιον στο πλαίσιο ερευνών για τα συμβόλαια θανάτου;

Φοβούνταν κάτι εν όψει του χθεσινού μνημοσύνου του Τάσου Μπερδέση; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που εκ του αποτελέσματος γνωρίζουμε είναι ότι… ουδέν σημαντικό προέκυψε.

You may also like

Comments are closed.