ΑΠΟΨΕΙΣ

Άτακτες σκέψεις: Φόβος…φοβία…και καθημερινότητα

fovos
της Τζούλιας Σταματέλου
Είμαστε σε ένα θάλαμο αναμονής. <<Τι θα φέρει άραγε η επόμενη μέρα;>>

θα σκεφτείς, μα αυτό ήταν ανέκαθεν ένα ερώτημα που βασάνιζε τον άνθρωπο. Φυσικά…αλλά δεν ήταν βουτηγμένο στον φόβο. Θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα ρητορικό ερώτημα, αφού στην ουσία δεν περιμέναμε καμία απάντηση.

Τώρα ,όμως, τα πράγματα διαφέρουν.

Αυτό το “τι θα γίνει τελικά αύριο ,σε μια εβδομάδα ή σε δύο μήνες”, μας φθείρει ανεπανόρθωτα. Ζούμε έντονες καταστάσεις και δυστυχώς η εσάνς του φόβου δε λέει να φύγει από τα ρουθούνια μας. Ποια εμβόλια προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του φόβου;;;

Όσο συνεχίζεται αυτό τόσο πληθαίνουν οι ειδήμονες ,οι γκουρού της ευζωίας που μας προτρέπουν να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Ε…ναι ..είναι επίπονη διαδικασία αλλά …μετά θα είσαι εσύ ο νικητής.

Τρέχεις να πάρεις όλα τα εγχειρίδια με τα σοφά τα λόγια (τα μεγάλα), με τις συμβουλές για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, έτσι ώστε να γεμίσεις το οπλοστάσιό σου, για να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις το επόμενο κύμα της πανδημίας (που μεταξύ μας το τσουνάμι στην Ινδονησία φαντάζει κυματάκι μπροστά σε αυτό που ζεις).

Πρέπει να μάθεις και καινούρια ορολογία, γιατί η μετάλλαξη έχει εξελιχθεί κι εσύ είσαι πάλι μπερδεμένος μπροστά στον καινούριο εχθρό.

Νιώθεις την ανάγκη να συρρικνωθείς ,να μπεις σε εκείνη τη στενή μα τόσο χαριτωμένη πλέον γυάλα, έτσι ώστε τίποτα και κανένας να μη σε αγγίζει …να είσαι ασφαλής!

Αλλά προσοχή !!! Να είσαι χαρούμενος, με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο στόμα, γιατί αλίμονο πώς θα παλέψεις για τους στόχους σου και πώς θα απολαύσεις τη ζωή …μέσα στη γυάλα σου. Πώς;;;

You may also like

Comments are closed.