ΚΟΙΝΩΝΙΑΥΓΕΙΑ

Αθ. Εξαδάχτυλος: Δεν αποσυμπιέστηκαν οι ΜΕΘ – Σταθερά πάνω από 600 οι διασωληνωμένοι

koronoios nosokomeio meth
Με τις μεταλλάξεις Όμικρον και Δέλτα του κορονοϊού να συνυπάρχουν, σπέρνοντας θανάτους και μολύνσεις, η μεν πρώτη κυριαρχεί στα κρούσματα και η δεύτερη στις νοσηλείες.

Ενώ τα κρούσματα εμφανίζουν τάση σταθεροποίησης, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, οι ΜΕΘ  δεν αποσυμπιέστηκαν ποτέ, καθώς οι διασωληνωμένοι παραμένουν σταθερά πάνω από 600, εδώ και σχεδόν 2,5 μήνες.

Οι ειδικοί, στο μεταξύ, εφιστούν την προσοχή, καθώς καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων της Όμικρον σε ορισμένες περιοχές, λόγω του καιρού που
βοηθάει στη μεταδοτικότητα του ιού και κυρίως στη μείωση του ρυθμού εμβολιασμού με 3η δόση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τη νέα υποπαραλλαγή Ο2, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον.

Υπέρ ενός ετήσιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, τάχθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τονίζοντας πως  θα ήταν προτιμότερο από τις συχνές αναμνηστικές δόσεις.

Οι εταιρείες εργάζονται κυρίως για την παρασκευή εμβολίων, τα οποία να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα των διάφορων παραλλαγών της Ο και επίσης να έχουν πολύ μακρύτερη ανταπόκριση στην κάλυψη του ατόμου.

Η εικόνα των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και το επιδημιολογικό φορτίο στα λύματα θα κρίνουν την εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τις επόμενες ημέρες, σχετικά με την παράταση ή όχι των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας.

You may also like

Comments are closed.