ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣΜΟΣ

Αθήνα προς Άγκυρα: «Αν επιθυμείτε προσέγγιση, τερματίστε τις προκλήσεις»

tsavousoglou dendias
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει της άφιξης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την Κυριακή στην Ξάνθη και την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα τη Δευτέρα.

 

Όπως διατύπωσε εμφατικά ο πρωθυπουργός, μοναδικός τρόπος προσέγγισης με την Άγκυρα είναι ο τερματισμός των προκλήσεων, των παράνομων κινήσεων και της επιθετικής ρητορικής.

Λίγες ώρες πριν από την άφιξη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τους όρους για την ύπαρξη ενός εποικοδομητικού διάλογου με την Άγκυρα, αναδεικνύοντας ως προϋπόθεση τον τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων και πάντα με πυξίδα το Διεθνές Δίκαιο.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ουσιαστική προσέγγιση με την Άγκυρα την οποία επιζητούμε και επιθυμούμε είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις, οι παράνομες κινήσεις και η επιθετική ρητορική για να το πω διαφορετικά μόνο τα δικά της συνετά δείγματα είναι εκείνα που θα επιταχύνουν και τα ευρωπαϊκά βήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στην ανάγκη βελτίωσης των ευρωτουρκικών σχέσεων, οι οποίες θα συνεχίσουν να καθορίζονται από τις ευρωπαϊκές αξίες, αναφέρθηκε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Είναι δέσμευσή μας και το έχουμε ήδη συζητήσει στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο. Θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, για τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Οι θέσεις μας θα είναι σταθερές, θα είναι ισχυρές και σίγουρα θα σέβονται τις αξίες μας» τόνισε ο Σαρλ Μισέλ.

 

 

You may also like

Comments are closed.