ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αθηναγόρας: Οι αντιεμβολιαστές δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία (vid)

Facebook
Twitter
Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας σχολίασε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και στους γιατρούς. Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να στηθεί ένα τείχος ασφάλειας και υγεία», υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία ιερέων και μητροπολιτών θα εμβολιαστεί.

Ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στο φυλλάδιο που θα μοιραστεί αυτή την Κυριακή στις εκκλησίες προκειμένου να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί.

«Είναι θεμελιωμένο μέσα στην Αγία Γραφή. Ο Θεός δίνει τους γιατρούς και τα φάρμακα, δηλαδή στους ανθρώπους την δυνατότητα να εφεύρουν τα φάρμακα και στις δύσκολες στιγμές της ζωής τους, να μπορούν να προστατευθούν».

«Τα ερωτήματα που στείλαμε στον κ. Τσιόδρα και απαντήθηκαν έχουν σχέση με συνωμοσιολογίες. Όπως πχ αν το εμβόλιο περιέχει νανοσωματίδια ή τσιπάκι» πρόσθεσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επίσημη εκκλησία δεν έχει καμία σχέση με τους αντιεμβολιαστές που διαδηλώνουν κρατώντας σταυρούς και ελληνικές σημαίες.

«Τα φαινόμενα που βλέπω κι εγώ στην τηλεόραση, προέρχονται από ομάδες που δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία. Είναι παραπνευματικές παραφυάδες και βλέπουν με άλλο τρόπο την κατάσταση. Σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις παρεισφρέουν τέτοια στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία της Ελλάδας, της οποίας οι πιστοί έχουν άλλο τρόπο για να εκφράσουν μια διαφορετική άποψη» δήλωσε.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ακόμα και μέσα στην εκκλησία, που ακόμα και αν πειστούν για κάποια πράγματα δεν θα πειστούν. Γιατί στο μυαλό τους έχουν μια συνωμοσιολογία για τα πράγματα ή ότι κατέχουν την αλήθεια περισσότερο από τους άλλους» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Αθηναγόρα, επειδή υπάρχουν άνθρωποι που είτε αμφιβάλουν είτε φοβούνται για το εμβόλιο, «ο ρόλος της εκκλησίας είναι η συνεργασία με την επιστήμη και η πειθώ. Ο λόγος είναι αυτός που μπορεί να πείσει κάποιους ανθρώπους. Αν πειστούν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top