ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aττική: Kινητοποιήσεις την Κυριακή ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων

e3ormhsh sea 04
Σε κοινή δράση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων προχωρούν την Κυριακή 27 Νοέμβρη ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Οι εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν απεργία, ενώ η ΟΒΣΑ διοργανώνει κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε όμορους δήμους.

«Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε! Με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους στο εμπόριο και τους φορείς του μαζικού κινήματος στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος κι εργοδοσία! Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τον αγώνα για κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία. Τώρα κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας», τονίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σημειώνοντας ότι, «συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 27 Νοέμβρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Ξεχειλίζει η οργή μας – Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι, συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις:

 • Στο κέντρο της Αθήνας, πλατεία Καπνικαρέας στις 12  το μεσημέρι.
 • Στην Καλλιθέα, πλατεία Δαβάκη στις 11 το πρωί.
 • Στο Περιστέρι, στον κεντρικό πεζόδρομο στις 11 το πρωί.
 • Στο Ίλιον, στην κεντρική πλατεία στις 11 το πρωί.
 • Στο Μενίδι στην κεντρική πλατεία στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά ο ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Οι μεγαλέμποροι απαίτησαν ν΄ ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση, μετά από απανωτές και τραγελαφικές αποφάσεις, ικανοποίησε την απαίτηση τους!

Αρχικά αποφάσισαν στα μουλωχτά το άνοιγμα των καταστημάτων στις 6 Νοεμβρίου με άθλια τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης(!) για τον «Εθνικό Μηχανισμό Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης»(!!!). Μετά το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να μεταφέρει το άνοιγμα την Κυριακή 13 Νοέμβρη λόγω κακοκαιρίας και στη συνέχεια με νέα τροπολογία κατέληξαν στην Κυριακή 27 Νοέμβρη λόγω του Μαραθωνίου!

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι 25 Νοέμβρη είναι η γνωστή BLACKFRIDAY και 28 Νοέμβρη το CΥBERMONDAΥ. Έτσι οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν ένα τετραήμερο που θα ξεστοκάρουν και θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, ενώ χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ήδη λιώνουμε μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι οι εργοδότες τεστάρουν τις φυσικές αντοχές και τα όρια μας, όπως οι συνάδελφοι στον Κωτσόβολο που πέρασαν από stresstests με ωράριο μέχρι τις 23:00 ή οι εκατοντάδες συνάδελφοι στο εκπτωτικό στα Σπάτα και σε άλλες περιοχές, που εργάστηκαν όσες Κυριακές ήθελε η εργοδοσία από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Κι έτσι σχεδιάζουν να συνεχίσουμε! Με δουλειά τις Κυριακές, ωράρια και προγράμματα που σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό & προσωπικό μας προγραμματισμό. Ένας πραγματικός εφιάλτης με εορταστικό ωράριο, απογραφές και τις εκπτώσεις στις αρχές Γενάρη.

Λάστιχο ωράρια – Λάστιχο ζωή δεν θα τους χαρίσουμε καμία Κυριακή

Οι εμποροϋπάλληλοι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου! Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι από  το 2013 μέχρι σήμερα όποιος κι να κυβέρνησε, όλοι τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί κολαούζοι  έβαλαν την δική τους σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας! Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στην εργοδοσία να κάνει ακορντεόν τον εργάσιμο χρόνο κατά πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της.

Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε, για το γεγονός ότι μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετια και με την ακρίβεια να καλπάζει εξανεμίζονται τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα. Για το γεγονός ότι πάμε στη δουλειά μας και δε ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας όρθιοι γιατί τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας μέσα στους εργασιακούς χώρους είναι ανύπαρκτα.

Όλα αυτά μας θυμώνουν, μας εξοργίζουν! Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί συνάδελφοι μας έκαναν το βήμα κι οργανώθηκαν στο σωματείο μας, απέργησαν στις 9 Νοέμβρη σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία.

Μισθός για δέκα μέρες – Καλάθι κοροϊδία θέλουμε αυξήσεις και Κυριακή Αργία 

Έτσι είναι ανάγκη να συνεχίσουμε, δυναμώνοντας τους αγώνες για να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όλοι οι φόροι στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους.

Με τα σωματεία μας και τους αγώνες να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά & προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας στους εργασιακούς χώρους.

Κριτήριο για τις διεκδικήσεις μας είναι όλα όσα έχουμε ανάγκη, που δεν μπορούν να προσαρμοστούν στον στενό κορσέ των αντοχών της οικονομίας τους. Ανάγκες που έρχονται αντικειμενικά σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, με την ακόρεστη δίψα τους για κέρδη.

Λύσεις με εμάς στην γωνία δεν υπάρχουν! Καμία αναμονή, καμία ανοχή στη χαμοζωή που θέλουν να μας καταδικάσουν πρώην και νυν επίδοξοι σωτήρες.

Γυρίζουμε την πλάτη μας σε όλους όσους μας καλούν να σκύψουμε το κεφάλι μας, να περιμένουμε να αλλάξει ο Μανωλιός. Τα κόμματα του κεφαλαίου, τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ τα ξέρουμε καλά πια, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν.

Ιδιαίτερα στο εμπόριο, γνωρίζουμε πολύ καλά τα συνδικαλιστικά στηρίγματα της εργοδοσίας, τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτοί που κακή κουβέντα για την εργοδοσία δεν θα βγει από το στόμα τους! Για τα τεράστια κέρδη της, τη ζούγκλα που επικρατεί μέσα στους εργασιακούς χώρους! Είναι αυτοί που καλλιεργούν την υποταγή, τον συμβιβασμό, την αναμονή για μια δήθεν κυβερνητική «λύση» στα προβλήματα μας. Τους αφήνουμε όλους αυτούς στην απ’ έξω και συνεχίζουμε τραβώντας δυναμικά μπροστά!  Όλοι με τα σωματεία μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας.

Απευθύνουμε έκκληση σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο! Ελάτε άμεσα σε επικοινωνία με το σωματείο για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζετε. Άμεσα να παρέμβουμε, να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας. Να μην την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!»

ΟΒΣΑ: Κάτω τα χέρια από την Κυριακή Αργία

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου

«Κάτω τα χέρια από την Κυριακή Αργία. Η Κυριακάτικη Αργία ανήκει σε εμάς και τις οικογένειές μας», σημειώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σε ανακοίνωσή της για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοέμβρη.

Όπως τονίζει, «έως τώρα κινητοποιήσεις έχουν οριστεί:

 • Στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Καπνικαρεάς, στις 12 το μεσημέρι
 • Στην Καλλιθέα, στην Πλατεία Δαβάκη στις 11 το πρωί
 • Στο Περιστέρι, στον κεντρικό πεζόδρομο στις 11 το πρωί
 • Στο Ίλιον, στην κεντρική πλατεία 11 το πρωί.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ αναφέρει τα εξής:

«Συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση αφού άλλαξε 3 φορές την ημερομηνία ανοίγματος των καταστημάτων ώστε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, εξήγγειλε τελικά το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοέμβρη. Τα πολυκαταστήματα ανακοίνωσαν με τη σειρά τους , σαν να ήταν συνεννοημένοι από καιρό, BlackFriday για την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και CyberMonday (ημέρα προσφορών για τα ηλεκτρονικά είδη ) για την Δευτέρα 28 Νοέμβριου. Ένα τετραήμερο party τζίρου για τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες σε συνέχεια άλλων τέτοιων «πρωτοβουλιών» όπως το πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει πάρει ούτε μισό μέτρο για την ανακούφιση μας , που κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει και νέα μέτρα εναντίων μας , συνεχίζει με συνέπεια το έργο όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων ανεξαρτήτου χρώματος, διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας ακόμα και τις Κυριακές που μας οδηγεί στην φυσική εξόντωση. Οι γυναίκες συνάδελφοι μας βιώνουν από πρώτο χέρι , τις συνέπειες της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, ιδιαίτερα την περίοδο της εγκυμοσύνης τους και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων στήριξης.

Εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειες μας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, έχουμε πικρή εμπειρία από τα αποτελέσματα των happenings τύπου Black Friday και Cyber Monday.

Ποιος άλλωστε έχει την δυνατότητα εκτός από τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες να προσφέρουν εκπτώσεις 60 και 70 %; Ποιος αν όχι αυτοί έχουν την δυνατότητα να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις στις αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες; Ποίος αν όχι αυτοί έχουν την δυνατότητα να επωμίζονται το extra λειτουργικό κόστος (ειδικά τώρα που το κόστος ενέργειας σπάει κάθε ρεκόρ) για να περιμένουν τον πελάτη;

Οι μικροί έμποροι και επαγγελματίες έχουμε πείρα από αγώνες για να μην περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Με τους αγώνας μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε την πλήρη απελευθέρωση που ζητούσαν χρόνια τώρα τα πολυκαταστήματα. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας, δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε ανάγκη την Κυριακή να την περνάμε με την οικογένεια μας. Διπλά μας στον αγώνα βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες με τις οικογένειες τους. Μαζί πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή της πολιτικής που διαλύει τη ζωή μας.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη που έγιναν με την πρωτοβουλία Σωματείων επαγγελματιών , εμπόρων και εργαζομένων έδειξαν τη δύναμη που έχουμε όταν οργανωμένα παλεύουμε για την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση, την ενημέρωση και στην κινητοποίηση των συναδέλφων μπροστά στην νέα πρόκληση της Κυβέρνησης να ανοίξει τα καταστήματα την Κυριακή 27 Νοέμβρη .

Απαιτούμε :

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
 • Επίδομα άδειας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες, δύο μήνες πριν και έξι μήνες μετά τον τοκετό στο ύψος του βασικού μισθού. Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για ένα χρόνο μετά τον τοκετό.
 • Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
 • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών
 • Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.
 • Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις».

«Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία! Η κυριακάτικη αργία ανήκει σε εμάς και τις οικογένειές μας!» τονίζει και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Κοινό αγωνιστικό κάλεσμα από Σύλλογο Εμπορουπαλλήλων, ΟΒΣΑ και ΟΓΕ
afisa obsa sea oge

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

 Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ

Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στο εμπόριο, οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα παίρνουμε την πρωτοβουλία σε συνέχεια του κοινού μας βηματισμού όλα αυτά τα χρόνια και σας καλούμε να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας.

Η  άθλια απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τελικά τα καταστήματα Κυριακή 27 Νοέμβρη κατ΄ απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων μας έχει όλους εξοργίσει. Μετά από αλλεπάλληλες, αποφάσεις και μεταθέσεις, εγκλωβίζοντας χιλιάδες  εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους όλες τις Κυριακές του Νοέμβρη, κατέληξε στη τελευταία Κυριακή του μήνα. Αυτή “κουμπώνει” ταμάμ με την Black Friday 25 Νοέμβρη, Cyber Monday 28 Νοέμβρη και στη συνέχεια  το εορταστικό ωράριο εξασφαλίζοντας πελατεία και τζίρο στην μεγαλοεργοδοσία.

ΔΕΝ ΘΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΓΙΑ  ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ  ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Μας επιβάλλουν με το έτσι θέλω γιατί αυτό εξυπηρετεί την κερδοφορία των ομίλων δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σ΄ ένα κλάδο που εργάζονται σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες δουλεύουμε με εξουθενωτικά ωράρια και πλέον δεν έχουμε ούτε μια Κυριακή για να δούμε τα παιδιά μας. Ήδη για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες το λιώσιμο, δεν παίρνουν ανάσα, η ένταση στην εργασία χτυπάει κόκκινο, το διάλειμμα, το ρεπό και η τήρηση του ωραρίου έχουν πάει περίπατο. Παράλληλα χιλιάδες μικρέμποροι είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, πνιγμένοι στα χρέη και αντιμέτωποι με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και λογαριασμούς ρεύματος που μπορούν να πληρώσουν.

Η ακρίβεια, η αδυναμία να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι θηλιά στο λαιμό όλων μας. Από καμιά λαϊκή οικογένεια δεν λείπουν οι μέρες και οι ώρες για να ψωνίσουν. Οι τσέπες είναι άδειες.  Οι καθηλωμένοι μισθοί, οι κουτσουρεμένες συντάξεις, το πενιχρό εισόδημα μας   εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας χωρίς καμία παρέκκλιση υπηρέτησαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στους ομίλους να ανοίγουν όσες και όποιες Κυριακές θέλουν, να κάνουν το ωράριο λάστιχο, οι περιφέρειες με μια τους απόφαση να το παρατείνουν μέχρι τα μεσάνυχτα με τις ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ.

Πλέον έχουμε πείρα και δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμιά κυβερνητική αλλαγή. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι για το πόσες και ποιές Κυριακές θα ανοίξουν τα καταστήματα, δεν περιμένουμε να δικαιωθούμε από δικαστικές αποφάσεις.

Η λύση για εμάς βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Η πρόσφατη μαζική πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη μας γεμίζει όλους δύναμη και αισιοδοξία για να κάνουμε ένα πιο αποφασιστικό βήμα, να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ορμή τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας, για να παρθούν πίσω όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο για να απαιτήσουμε ΤΩΡΑ να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους  και τους μικρέμπορους. Η κατάργηση της έχει ήδη προχωρήσει και σε μια σειρά άλλους κλάδους.  Για αυτό είναι ανάγκη να εκφραστεί  από κάθε εργαζόμενο και εργατικό σωματείο η εναντίωση στο τσάκισμα της Κυριακής αργίας. Με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων μαζί με  συλλόγους και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, συλλόγους γυναικών σε κάθε περιοχή να πάρουμε πρωτοβουλίες, να οργανώσουμε παρεμβάσεις και  κινητοποιήσεις διεκδικώντας:  

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των φόρων στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό τηλέφωνο και τρόφιμα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ:

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΣΕΑ)

– ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΟΒΣΑ)

– ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΓΕ)

You may also like

Comments are closed.

THESSALIA898 GEETHA ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias οι Ένοπλες Δυνάμεις στη Θεσσαλία – Συνεχίζουν τη μάχη με τις καταστροφές του προηγούμενου κύματος

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της νέας κακοκαιρίας Elias στη Θεσσαλία. Παράλληλα, και με διαταγή ...