ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική Οδός: Κλειστή πάνω από 50 ώρες – Νέες εικόνες από ψηλά

attikiodos odoiporiko
Για περισσότερες από 50 ώρες η Αττική Οδός παραμένει κλειστή με αυτοκίνητα να βρίσκονται ακόμα στη μέση του οδοστρώματος περιμένοντας τους ιδιοκτήτες τους να τα παραλάβουν. Όλοι τους, αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν εξαιτίας της αδράνειας των υπευθύνων οι οποίοι τους άφησαν έρμαια της κακοκαιρίας.

Είναι η 3η ημέρα σήμερα που ο πιο σύγχρονος δρόμος της Αττικής, η Αττική Οδός, παραμένει κλειστή. Οι άνδρες τους στρατού και της πυροσβεστικής δίνουν μέχρι και τώρα μάχη για να απεγκλωβίσουν τα οχήματα.

Γύρω στις 16:00 αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η Αττική Οδός, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής. Όσον αφορά στην αποζημίωση των πολιτών, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα 2.000 ευρώ θα δοθούν άμεσα σε όσους ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική Οδό ενώ όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να προσφύγουν στην δικαιοσύνη να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Δείτε το νέο βίντεο από το drone του newsit.gr

attikiodos odoiporiko1

attikiodos odoiporiko

Άνδρες του ελληνικού στρατού όπως θα δείτε από το οπτικό υλικό  του newsit.gr που τραβήχτηκε από drone σκάβουν γύρω από τα αυτοκίνητα προκειμένου να απομακρύνουν τα χιόνια, ενώ γερανοί ερχονται για να τα τραβήξουν προκειμένου να τα μεταφέρουν στα σημεία από όπου θα τα παραλάβουν οι ιδιοκτήτες τους.

Η εικόνα σε Γέρακα – Παλλήνη

Δεν είναι όμως μόνο η Αττική Οδός. Αυτοκίνητα παρατημένα σε κεντρικές αρτηρίες, μικρότεροι δρόμοι με το ύψος του χιονιού να ξεπερνάει ακόμα και τους 50 πόντους και χιλιάδες κάτοικοι της πρωτεύουσας με ένα φτυάρι στα χέρια προκειμένου να ανοίξουν διόδους προς και από τα σπίτια τους.

gerakas xionia8gerakas xionia7gerakas xionia6gerakas xionia5gerakas xionia3

Η επέλαση της “Ελπίδας” το πρωί της περασμένης Δευτέρας μετέτρεψε την Αττική σε ένα λευκό τοπίο με πληθώρα προβλημάτων τα οποία εξακολουθούν να διατηρούνται ακόμα και σήμερα.

gerakas xionia

Μπορεί τα εκχιονιστικά μηχανήματα να έχουν ανοίξει τους μεγάλους οδικούς άξονες, ωστόσο μικρότεροι δρόμοι κυρίως σε περιοχές των βορείων και ανατολικών προαστίων της Αττικής είναι απροσπέλαστοι. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του newsit.gr από την Παλλήνη καί τον Γέρακα οι κάτοικοί τους προσπαθούν να ξεθάψουν από το χιόνι τα αυτοκίνητα αλλά και να ανοίξουν μονοπάτια που θα τους οδηγήσουν στα σπίτια και στα καταστήματα τους.

gerakas xionia2

Οι μόνοι που φαίνεται να διασκεδάζουν με την κατάσταση είναι τα μικρά παιδιά που έχουν επιδοθεί σε χιονοπολεμο.

Πολλοί είναι όμως και οι πολίτες που σε πολλές περιπτώσεις σπεύδουν να βοηθήσουν εθελοντικά τους συνανθρώπους τους. Όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr. Δύο οχήματα 4χ4 απεγκλωβίζουν ένα φορτηγό από τα χιόνια.

Παράλληλα πολλά είναι ακόμα τα αυτοκίνητα τα οποία δεν έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους της Αττικής, καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα παράτησαν στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από το κρύο και από την χιονοθύελλα που τους εγκλώβισε στους δρόμους της πρωτεύουσας το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.

Ακόμα και αυτές τις ώρες στη λεωφόρο Μαραθώνος υπάρχουν αυτοκίνητα τα οποία οι ιδιοκτήτες προσπαθούν με κάθε μέσο να τα απελευθερώσουν από το χιόνι.

You may also like

Comments are closed.