ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική Οδός: Στα δικαστήρια προσφεύγουν πολίτες που εγκλωβίστηκαν

attikiOdos xionia autokinita
Μετά την εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνα για διενέργεια ποινικής έρευνας σχετικά με τα όσα έγιναν στην Αττική Οδό, τις δυο προηγούμενες ημέρες, πολίτες που είχαν την ατυχία να εγκλωβιστούν επί ώρες στον αυτοκινητόδρομο, προσφεύγουν στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση για τα όσα υπέστησαν. Έτσι το πρωτοφανές φιάσκο, μπαίνει για τα καλά στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης σε μια προσπάθεια να αποδοθούν ποινικές αλλά και αστικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του «L&O» πολίτες με προβλήματα υγείας και όχι μόνο, οι οποίοι έμειναν επί ώρες αβοήθητοι μέσα στην Αττική Οδό απευθύνονται σε δικηγόρους, προκειμένου να καταθέσουν αγωγές σε βάρος της εταιρείας της Αττικής Οδού.

Με τις αγωγές αυτές θα ζητούν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά ως αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστησαν αλλά και τους κινδύνους από τον πολύωρο εγκλωβισμό τους μέσα στον αυτοκινητόδρομο και μάλιστα χωρίς να τους παρασχεθεί καμία βοήθεια και χωρίς καμία ενημέρωση, όπως καταγγέλλουν. Τα αστικά δικαστήρια θα κρίνουν τις αγωγές αυτές των πολιτών και σε περίπτωση που τις κάνουν δεκτές θα τους επιδικάσουν συγκεκριμένα ποσά αποζημίωσης.

Την ίδια ώρα η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί για το φιάσκο στην Αττική Οδό αναζητεί σε ποινικό επίπεδο όσους ευθύνονται για τον εφιάλτη που έζησαν οι οδηγοί μέσα στον αυτοκινητόδρομο. Την έρευνα διενεργεί ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

You may also like

Comments are closed.