ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πατέρας 6χρονου: « Όλα έγιναν γρήγορα, έπεσαν πολλοί κάτω. Το παιδί μου δεν σηκώθηκε, το πήρα στα χέρια και άρχισα να τρέχω»

kart.jpg1
Διασωληνωμένος στην εντατική Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 6χρονος, που τραυματίστηκε βαριά σε αγώνα επίδειξης με καρτ.

Ο πατέρας του περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε, όταν είδε τον γιο του να σωριάζεται στο έδαφος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Έξω από το παράθυρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μέρα και νύχτα, οι γονείς του 6χρονου που τραυματίστηκε βαριά όταν ένα όχημα καρτ έπεσε πάνω στα προστατευτικά κιγκλιδώματα, περιμένουν ένα καλό νέο.

Ο πατέρας του παιδιού, Θανάσης Κοσπέτας, μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε όταν είδε το γιο του να σωριάζεται στο έδαφος.

«Ακόμα είμαι πολύ ταραγμένος, το μυαλό μου είναι μόνο στο παιδί. Περάσαμε ένα κρίσιμο 48ωρο και σήμερα έγινε η πρώτη απόπειρα ενός μικρού παράθυρου ξυπνήματος να δούνε κάποιες αντιδράσεις οι γιατροί».

Ακόμα είπε ότι: «Παρακολουθούσαμε έναν αγώνα καρτ και ξαφνικά είδαμε από πάνω μας ένα ιπτάμενο καρτάκι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Έπεσαν πολλοί κάτω, το παιδί μου δε σηκώθηκε, το πήρα στα χέρια, έτρεξα να βρω το ΕΚΑΒ, μηχανικά όλα αυτά, το καταλαβαίνετε, έτσι; Και μετά πήραν τα πράγματα το δρόμο τους».

Τα πρώτα θετικά νέα ήρθαν νωρίς το μεσημέρι. Οι γιατροί μείωσαν για λίγο την καταστολή και πραγματοποίησαν τον πρώτο εγκεφαλικό έλεγχο στον 6χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νευρολογικές αντιδράσεις του παιδιού κρίνονται ως πολύ ικανοποιητικές.

«Αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική εγκεφάλου και αν τα αποτελέσματα είναι καλά, θα μειωθεί η καταστολή και θα γίνει εκ νέου νευρολογικός έλεγχος, ώστε μεθαύριο να γίνει προσπάθεια αφύπνισης του παιδιού» δήλωσε ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

Τον 6χρονο επισκέφθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών ο οδηγός του καρτ και οι διοργανωτές.

You may also like

Comments are closed.