ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Αύριο η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι Δράμας

Facebook
Twitter

Ολόκληρη η Ελλάδα αποχαιρέτισε σήμερα συντετριμμένη τον 29χρονο υποσμηναγό, Μάριο – Μχαήλ Τουρούτσικα, με την τραγωδία να «κλείνει» αύριο στην κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

«Αθάνατος…»

Το ύστατο «χαίρε» στον 29χρονο υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα. Η Αρκαδία και όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον συγκυβερνήτη του μοιραίου F-4 PHANTOM που έπεσε νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Στην εξόδιο ακολουθία, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, φθάνει στον ναό κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Εκεί την υποδέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Λίγο νωρίτερα είχαν φθάσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην εξόδιο ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Μέσα στον ναό, την ώρα των επικήδειων του πατέρα και της μητέρας του 29χρονου υποσμηναγού, κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, οι συνάδελφοι του 29χρονου πιλότου.

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να αποδώσει τη μέγιστη τιμή στους πιλότους του μοιραίου αεροσκάφους, τιμώντας τους με τον βαθμό αντιπτεράρχου.

Κατά την έξοδο από την εκκλησία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με τον πρωθυπουργό αλλά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν να βγει το φέρετρο. Ακουλουθούν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο, τη σωρό του αδικοχαμένου πιλότου.

Κάποια στιγμή, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε ένδειξη σεβασμού στον νεκρό,  σκύβει και σηκώνει ένα λευκό τριαντάφυλλο που έχει πέσει από το φέρετρο.

Η τελευταία πράξη γράφτηκε στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον τόπο καταγωγής του Μάριου. Φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι τον ακολούθησαν μέχρι την τελευταία του κατοικία.

«Δε θα συνέλθουμε ποτέ»

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα  MEGA» λίγες ώρες πριν κηδέψει το παιδί του, ο πατέρας του 29χρονου μιλά δημόσια, όπως λέει, για να κρατήσει ζωντανή την μνήμη του. Τον χαμό του παιδιού του δε θα καταφέρει να τον ξεπεράσει.

«Τα αδέλφια του κάποια στιγμή θα το βρουν τον δρόμο τους. Για εμένα και τη σύζυγο το βλέπω πολύ δυσοίωνο αλλά πραγματικά ούτε που με ενδιαφέρει».

Εκείνο που τον πληγώνει ακόμα περισσότερο είναι ότι ο γιος του δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει τα τραγικά εκείνα λεπτά της μοιραίας πτώσης.

«Με πληγώνει που το παιδί δεν μπόρεσε να πάρει την τύχη του αεροπλάνου στα χέρια του. Το ότι το παιδί δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει, αυτό είναι που με πληγώνει. Το ότι σκοτώθηκε για την πατρίδα κάπως μου απαλύνει τον πόνο».

Ο θλιβερός επίλογος της τραγωδίας θα γραφτεί αύριο το μεσημέρι στο Νευροκόπι Δράμας όπου θα γίνει η κηδεία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από έρευνες δύο ημερών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top