ΚΟΙΝΩΝΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass – Όλα τα σενάρια

καυσιμα βενζινη
«Κλείδωσε» το νέο fuel pass, η δεύτερη επιδότηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα. Οι ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα, που θα ισχύσει από τον Ιούλιο, θα γίνουν αύριο Τρίτη (21.06.2022), αρχικά στο υπουργικό συμβούλιο και αργότερα από τον Χρήστο Σταϊκούρα. 

Το ποσό που θα δοθεί για το δεύτερο fuel pass “κλείδωσε” σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρόντες στη σύσκεψη για την επιδότηση στα καύσιμα ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιθάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε πρώτη φάση, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υπουργικό συμβούλιο και σε δεύτερη, η εξειδίκευσή τους, θα γίνει από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα στις 15:00 το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι:

Το Fuel Pass για τη βενζίνη θα διαμορφωθεί κοντά στα 60 ευρώ. Έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές, όπου υπάρχουν σκέψεις η επιδότηση να αγγίξει τα 70 ευρώ. Θα είναι επίσης περισσότεροι οι δικαιούχοι, αφού το εισοδηματικό κριτήριο θα είναι οι 45.000 ευρώ.

Στο diesel κίνησης, η επιδότηση στην αντλία εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 20 λεπτά το λίτρο. Στα νησιά η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη, ενώ για τις άγονες γραμμές το ποσό επίσης θα αυξηθεί στόχο τη συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η διάρκεια του πακέτου θα είναι τρεις μήνες και θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου.

You may also like

Comments are closed.

marmara parthenona arthro ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βρετανία – Σούνακ: «Τα Γλυπτά ανήκουν στον Παρθενώνα που κατακερματίστηκε» γράφει σε επιστολή ο Αρχιεπίσκοπος Μ. Βρετανίας

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτας, με ...