ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΠΑΤΡΑ | Άστεγοι συνεχίζουν να τραβούν “Γολγοθά” δίπλα μας… – Άρθρο του Αχιλλέα Ροδίτη

Facebook
Twitter

(Από τη Στήλη Αχι.Ρο. της Αχαϊκής Πολιτείας)

αχι 2

 

Δυστυχώς η εικόνα του αστέγου στην οδό Καρόλου, ανάμεσα σε Κορίνθου και Κωνσταντινουπόλεως, είναι μια ακόμα «γροθιά» στο στομάχι. Ιδίως όταν τον συναντάς πρωινό με κακοκαιρία, όπως συνέβη προχθές το πρωί.

Τσουχτερό το κρύο, η βροχή ασταμάτητη και 8 το πρωί βλέπεις έναν συνάνθρωπο να κοιμάται εκεί. Σου φεύγει οποιαδήποτε καλή διάθεση να αντιμετωπίσεις με αισιοδοξία τη μέρα που είναι μπροστά.

Όχι μόνο το βίωμα του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά η αυτόματη σκέψη που κάνεις, ότι σαν κι αυτόν υπάρχουν πολλοί άλλοι στην πόλη. Ο άστεγος της Γούναρη και Καραϊσκάκη έχει… επιστρέψει στο στέκι του. Οι δύο άστεγοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου, επίσης.

Και στην πλατεία Πίνδου (Γούναρη και Αγίου Ανδρέου) αν πας, κι εκεί θα συναντήσεις άστεγους. Και συμπολίτες που ψάχνουν ρούχα στα σκουπίδια επίσης.

Ρούχα σκουπίδια

 

Κι είναι μια σκέψη που αμέσως σε παραπέμπει σε δυο άλλες, αυτονόητες, πολύ κρίσιμες:

Πρώτον, «Μα, πόσο επιτέλους έχουμε συνηθίσει σε αυτήν την εικόνα της δυστυχίας δίπλα μας;». Πρώτα απ’ όλα, το πόσο εύκολα το… βλέπουμε, το… προσπερνάμε και το… ξεχνάμε!

Και δεύτερον, πόσο αποτελεσματική δουλειά κάνουν, τελικά, στην πράξη, όλοι αυτοί οι… οργανισμοί, οι… σύλλογοι, οι… ομάδες που σπεύδουν να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό όσων είναι θύματα μιας κρίσης που έρχεται από μακριά και που κρατά ακόμα συνεχίζοντας να ταλαιπωρεί και να δημιουργεί νέες λίστες αδυνάμων.

Ξέρω, απάντηση δεν θα πάρω. Θα ξαναβρώ τον άστεγο αύριο, και μεθαύριο, και κάθε μέρα…

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

9 5 e1675065958979

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top