ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

B. Mπεκίρης: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση επέκτασης του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα

Facebook
Twitter
Είναι τελείως αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της επέκτασης του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα η οποία κινδυνεύει από ξηρασία αναφέρει σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Βασίλης Μπεκίρης.

“Η προβολή της δικαιολογίας για νέα μελέτη είναι εντελώς αδικαιολόγητη και τούτο διότι μελέτες έχουν γίνει πολλές για το ίδιο θέμα” σχολιάζει και συνεχίζει:  “Για την ιστορία πρέπει να επαναλάβουμε ότι το έργο αυτό τρεις φορές έχει φθάσει για υπογραφή στους αρμόδιους Υπουργούς (2009, 2011, 2015) και τελευταία στιγμή δεν υπογράφεται διότι παρεμβαίνουν αόρατες δυνάμεις και αναστέλλουν την υπογραφή.

Γι’ αυτό κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην προβάλουμε δικαιολογίες οι οποίες δεν ευσταθούν. Και τούτο διότι τα πάντα είναι έτοιμα και μένει μόνον η υπογραφή του αρμοδίου Υπουργού. Γι’ αυτό είναι ανάγκη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας να αναλάβει μια πρωτοβουλία και μαζί με όλους τους Βουλευτές του νομού να επισκεφθούν τον αρμόδιο Υπουργό και να απαιτήσουν να υπογράψει την επέκταση του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα.

Άλλη δικαιολογία θα ήταν πλέον κοροϊδία. Για την ιστορία πρέπει να αναφέρω ότι προσωπικά και με άλλους φορείς ασχολούμεθα με το θέμα αυτό από τη δεκαετία του 1970″.

Υπενθυμίζεται ότι πρόφατα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών προχωρά η δημοπράτηση σχετικής μελέτης και παράλληλα την δέσμευση ποσού 3.500.000 ευρώ με αντικείμενοι μεταξύ άλλων: Υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του σημερινού Ταμιευτήρα και  διαχείριση του νερού, έργα ενίσχυσης στον Ταμιευτήρα, από γειτονικές υδρολογικές λεκάνες, εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας ελέγχου και παρακολούθησης του Φράγματος, κλπ. Επίσης, η μελέτη θα εξετάσει την περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών, όπως και την ανάδειξή τους, την αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα με κατάλληλα αλιεύματα.

Ακόμη, την κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων στην περιοχή Μανωλάδας, την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας συντήρησης με τα νέα δεδομένα, τον έλεγχο επάρκειας των έργων προσαγωγής στις αρδευόμενες περιοχές (διώρυγες), καθώς και την κατασκευή νέων έργων άρδευσης του τ. Δήμου Ωλένης με εργασίες για λιμνοδεξαμενή και φράγματος «Βλαχαίικου».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top