ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

B. Mπεκίρης: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση επέκτασης του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα

fragma pineioy
Είναι τελείως αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της επέκτασης του Πηνειού στην Δυτική Αχαΐα η οποία κινδυνεύει από ξηρασία αναφέρει σε ανακοίνωσή του πριν από λίγο ο πρώην Υπουργός Βασίλης Μπεκίρης.

“Η προβολή της δικαιολογίας για νέα μελέτη είναι εντελώς αδικαιολόγητη και τούτο διότι μελέτες έχουν γίνει πολλές για το ίδιο θέμα” σχολιάζει και συνεχίζει:  “Για την ιστορία πρέπει να επαναλάβουμε ότι το έργο αυτό τρεις φορές έχει φθάσει για υπογραφή στους αρμόδιους Υπουργούς (2009, 2011, 2015) και τελευταία στιγμή δεν υπογράφεται διότι παρεμβαίνουν αόρατες δυνάμεις και αναστέλλουν την υπογραφή.

Γι’ αυτό κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε και να μην προβάλουμε δικαιολογίες οι οποίες δεν ευσταθούν. Και τούτο διότι τα πάντα είναι έτοιμα και μένει μόνον η υπογραφή του αρμοδίου Υπουργού. Γι’ αυτό είναι ανάγκη ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας να αναλάβει μια πρωτοβουλία και μαζί με όλους τους Βουλευτές του νομού να επισκεφθούν τον αρμόδιο Υπουργό και να απαιτήσουν να υπογράψει την επέκταση του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα.

Άλλη δικαιολογία θα ήταν πλέον κοροϊδία. Για την ιστορία πρέπει να αναφέρω ότι προσωπικά και με άλλους φορείς ασχολούμεθα με το θέμα αυτό από τη δεκαετία του 1970″.

Υπενθυμίζεται ότι πρόφατα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών προχωρά η δημοπράτηση σχετικής μελέτης και παράλληλα την δέσμευση ποσού 3.500.000 ευρώ με αντικείμενοι μεταξύ άλλων: Υδρολογική διερεύνηση των δυνατοτήτων του σημερινού Ταμιευτήρα και  διαχείριση του νερού, έργα ενίσχυσης στον Ταμιευτήρα, από γειτονικές υδρολογικές λεκάνες, εγκατάσταση συστήματος ασφάλειας ελέγχου και παρακολούθησης του Φράγματος, κλπ. Επίσης, η μελέτη θα εξετάσει την περιβαλλοντική αναβάθμιση των παραλίμνιων περιοχών, όπως και την ανάδειξή τους, την αξιοποίηση της αλιείας του ταμιευτήρα με κατάλληλα αλιεύματα.

Ακόμη, την κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων στην περιοχή Μανωλάδας, την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας συντήρησης με τα νέα δεδομένα, τον έλεγχο επάρκειας των έργων προσαγωγής στις αρδευόμενες περιοχές (διώρυγες), καθώς και την κατασκευή νέων έργων άρδευσης του τ. Δήμου Ωλένης με εργασίες για λιμνοδεξαμενή και φράγματος «Βλαχαίικου».

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...
Tourismos gia olous 873x432.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι υποβάλλουν αιτήσεις, οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η πλατφόρμα ...

Comments are closed.