ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μπαίνουν από τη μία τσέπη… βγαίνουν από την άλλη – Οι πληρωμές μέχρι τέλος του χρόνου

Μπαίνουν από τη μία τσέπη… βγαίνουν από την άλλη – Οι πληρωμές μέχρι τέλος του χρόνου

epidoma paidiou pliromes

Με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τα τελευταία 24ωρα, έχει μείνει η αίσθηση πως οι πολίτες θα εισπράττουν, χωρίς ωστόσο να έχουν μπει στο κάδρο οι φορολογικές τους υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του κυβερνητικού επιτελείου, σήμερα κιόλας πιστώθηκε στου λογαριασμούς των δικαιούχων η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 € που αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους.

Από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή θα γίνει η καταβολή όλων των συντάξεων όλων των ταμείων για τον μήνα Ιανουάριο, ενώ επίσης σήμερα πιστώθηκαν τα οικογενειακά, τα αναπηρικά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα στέγασης.

Αύριο Τρίτη πληρώνονται τα προγράμματα «Πρώτο ένσημο» και «Συνεργασία».

Οι πληρωμές

Στον αντίποδα, έως το τέλος του έτους πρέπει να καταβληθεί από πλευράς των πολιτών ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, η επιστρεπτέα προκαταβολή, ο ΦΠΑ αλλά και οι ρυθμίσεις οφειλών για όσους έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2023, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023.

You may also like

Comments are closed.