ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Bάσεις 2022: Ξεμένει από φοιτητές και το Αγρίνιο!

Facebook
Twitter
Κάθε χρόνο και λιγότεροι είναι οι εισακτέοι φοιτητές στο Αγρίνιο, αναμενόμενη άλλωστε εξέλιξη καθώς τη νέα ακαδημαϊκή σεζόν μόνο ένα πανεπιστημιακό τμήμα θα υποδεχθεί πρωτοετείς …

Πρόκειται βέβαια για το αποτέλεσμα του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Πατρών και των χρόνιων μεθοδεύσεων του αχαιοκεντρικού ΑΕΙ που πρόσφατα αποτυπώθηκε σε Προεδρικό Διάταγμα το οποίο σφράγισε και τη μεταφορά του Τμήματος Αρχαιολογίας-Ιστορίας. Του μοναδικού τμήματος του Αγρινίου με ικανοποιητικό αριθμό εισακτέων πέρυσι.

Σύμφωνα λοιπόν με τα σημερινά στοιχεία του Υπουργείου, που ανακοίνωσε τις Βάσεις 2022, προκύπτει ότι στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Αγρινίου οι εισακτέοι ανέρχονται σε 84 ενώ οι διαθέσιμες θέσεις ήταν 121.

Είναι το μοναδικό τμήμα που δέχεται πρωτοετείς στο Αγρίνιο καθώς το έτερο που έχει ιδρυθεί, το Τμήμα Αειφορικής Γεωργίας, θα λειτουργήσει στο…απώτερο μέλλον.

Όπως προαναφέρθηκε, το Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας μεταφέρεται στην Πάτρα, το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος καταργείται δια της συγχωνεύσεως με το Αειφορικής Γεωργίας και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων από πέρυσι έπαψε να δέχεται εισακτέους.

Ελάχιστοι είναι οι εισακτέοι και στα δύο πανεπιστημιακά τμήματα του Μεσολογγίου, το Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής και το Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top