ΚΟΣΜΟΣ

Bill Gates: Έγινε ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας των ΗΠΑ

bill gates kataggelies
Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς απασχόλησε τα διεθνή ΜΜΕ καθώς έγινε ο μεγαλύτερος … γαιοκτήμονας σε ολόκληρη την Αμερική.

Όλα ξεκίνησαν το 1995, όταν ο Γκέιτς ήθελε με κάποιον τρόπο να αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο που ήδη κατείχε ως ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Microsoft. Για το λόγο αυτό, προσέλαβε τον Μάικλ Λάρσον, διαχειριστή κεφαλαίων. Λίγο αργότερα, ο Λάρσον – σήμερα δεξί χέρι του Γκέιτς – ίδρυσε την Cascade Investment και άρχισε να αγοράζει για λογαριασμό του τεράστιες αγροτικές εκτάσεις.

Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, ο «Farmer Bill» όπως έχει χαρακτηριστεί, κατάφερε να αποκτήσει έναν τεράστιο αριθμό εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης. Πλέον, η «αγροτική αυτοκρατορία» του αποτελείται από περίπου 1.077.000 στρέμματα γης τα οποία εκτείνονται σε 18 πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα κτήματα του Μπιλ Γκέιτς:

  • Άρκανσας: περίπου 192.000 στρέμματα
  • Αριζόνα: σχεδόν 100.000 στρέμματα
  • Καλιφόρνια: σχεδόν 20.000 στρέμματα
  • Μικρότερες εκτάσεις σε Κολοράντο, Φλόριντα, Άινταχο, Ιλινόις, Αϊόβα, Μίσιγκαν, Μισισιπί, Νεμπράσκα, Νέο Μεξικό, Βόρεια Καρολίνα, Οχάιο, Ουάσινγκτον, Ουισκόνσιν και Γουαιόμινγκ.

Σε αυτά, ο διάσημος επιχειρηματίας καλλιεργεί κρεμμύδια, καρότα ακόμη και πατάτες με τις οποίες εφοδιάζει τα McDonald’s.

Γιατί αποφάσισε να επενδύσει στη γη

Η ενασχόληση με τη γεωργία θεωρείται μιας πρώτης τάξεως επενδυτική κίνηση στις μέρες μας και αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε να επενδύσει στο συγκεκριμένο κλάδο. «Πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο με συνεχώς αυξανόμενη αξία», δήλωσε στο CNBC, ο διευθύνων σύμβουλος της American Farmland Trust, Τζον Πιότι. «Έχει μεγάλη εγγενή αξία και πέρα από αυτό, είναι είδος υπό εξαφάνιση» προσθέτει τονίζοντας πως στις ΗΠΑ χάνονται περίπου 2.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης ημερησίως.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ