ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Έχει και η Πάτρα το “Bitcoin” της – Η ομάδα που έφτιαξε το κρυπτονόμισμα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον Ολλανδικής start up

1ο θέμα κεντρική 2

Νέοι της πόλης «παίζουν» στα δάχτυλα το διαδίκτυο. Κάποιοι έφτιαξαν το δικό τους κρυπτονόμισμα που το ανακάλυψε Ολλανδική start up. Ενώ 22χρονος παραδίδει μαθήματα επ’ αμοιβής για τα κρυπτονομίσματα!

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Το διαδίκτυο είναι ένα παράλληλο «σύμπαν» πηγών εισοδήματος που έχει δελεάσει τους νέους. Κάποιοι από αυτούς που περνούν δίπλα μας κοιτάζοντας επίμονα το κινητό τους, κι εμείς οι μεγαλύτεροι ενδεχομένως να τους περιπαίζουμε, έχουν αναπτύξει έναν δίαυλο διασύνδεσης με κρυπτονομίσματα, παροχή δικτύου και πολλά ακόμη που ίσως πολλοί από εμάς να μη μπορούμε καν να καταλάβουμε. Και από αυτά, οι συγκεκριμένοι νέοι βγάζουν χρήμα κι επενδύουν στο μέλλον, κτίζοντας το παράλληλα.

Και επειδή το ρεπορτάζ δεν είναι γενικό κι αόριστο αλλά στοχευμένο σε τοπικό επίπεδο, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες χαρακτηριστικές πατρινές όμως περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι σίγουρα δεν γνωρίζουν ότι στην Πάτρα υπάρχει ήδη η ομάδα που δημιούργησε το δικό της κρυπτονόμισμα! Πρόκειται για το «Rescue Coin».

1ο θέμα Κεντρική 3

Ένα νόμισμα που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εξπέρ στους υπολογιστές και τη χρήση του διαδικτύου, το οποίο, μάλιστα, θα μπορούσε να είναι «διέξοδος» και σημαντική λύση για μετανάστες που ψάχνουν ένα καλύτερο «αύριο».

1ο θέμα Κεντρική 1

Αφού ναι μεν θα τους έδινε δυνατότητα να συναλλάσσονται, αλλά παράλληλα θα έδινε τη δυνατότητα στο κράτος να ελέγχει απολύτως τις κινήσεις, αποκρούοντας έτσι την κυκλοφορία «μαύρου» χρήματος και τις παράνομες δοσοληψίες με διακινητές ή πάσης φύσεως εκμεταλλευτές της ανάγκης τους.

Και ακόμα πιο σημαντικό; Το κρυπτονόμισμά τους το εντόπισε πριν λίγα χρόνια μια start up από την Ολλανδία και μέσω της ομάδας αναζήτησε δυνατότητα να κάνει και στην Πάτρα αυτό που ήδη έπραξε με κωμόπολη της Ιταλίας.

1ο θέμα Μιχάλης Αγοράς

 

Τι; Μέσω του τοπικού κρυπτονομίσματος να γίνονται συναλλαγές εντός των ορίων της πόλης. Δυστυχώς όμως όπως μας λέει ένας εκ των εμπνευστών του τοπικού κρυπτονομίσματος, ο Μιχάλης Αγοράς, (φωτο), δεν κατάφεραν να βρουν ανταπόκριση… Αλλά η πίστη τους για αναπτέρωση είναι πάντα σταθερή και δεν την χάνουν.

ΣΗΜ: Περισσότερα για το Rescue Coin μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.criptolog.com/el/coin/crypto-rescue-coin  ή απλώς να το googlαρετε.

Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Κι εκεί που σαραντάρηδες και άνω συζητούν στα τραπέζια για την άνοδο των κρυπτονομισμάτων, τις δελεαστικές αξίες που έχουν φτάσει, ιδίως το περίφημο Bitcoin που στο παρελθόν πολλοί περιφρόνησαν, το ζητούμενο είναι οι… λεπτομέρειες. Τα όσα δηλαδή οι μεγαλύτεροι αδυνατούν να καταλάβουν για το πώς λειτουργεί το σύστημα. Άλλωστε, όπως σωστά μας λέει ο Μιχάλης Αγοράς, «πρέπει να μάθεις πολύ καλά τα πάντα, όλη τη φιλοσοφία των κρυπτονομισμάτων, ώστε να μπορέσεις να τα ακολουθήσεις». Αλλιώς θα… βγεις χαμένος, λέμε εμείς.

Αυτό ακριβώς είναι που αξιοποίησε ένας άλλος νεαρός. Όχι πάνω από 22 ετών. Τα τελευταία δύο με τρία χρόνια, βγάζει χρήματα και έχει εξασφαλίσει την καθημερινότητα του, κάνοντας… «Φροντιστήρια κρυπτονομισμάτων»! Επί της ουσίας, δηλαδή, διδάσκει τα μυστικά του χώρου και μυεί τους ενδιαφερόμενους στην ιδέα. Τους βοηθά να «συλλάβουν» τη φιλοσοφία, να δράσουν εντός διαδικτύου με τα κρυπτονομίσματα, και να μπορέσουν εν τέλει να παρακολουθήσουν την επένδυση τους.

Πρώτιστη πάντως συμβουλή προς όλους είναι να μην εμπιστευόμαστε εύκολα διότι μεταξύ των εκατοντάδων κρυπτονομισμάτων που κυκλοφορούν, πλην του «βασιλιά», του Bitcoin που η αξία του έχει φθάσει τα 20.000 ευρώ (!), αλλά και κάποια άλλα επίσης ακριβά, υπάρχουν και πολλά που είναι «σκέτες απάτες»!

ΠΩΛΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

Όπως σημειώνουμε στην αρχή του ρεπορτάζ, πολλοί από τους νέους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας έχουν ανακαλύψει τρόπους εσόδων καθαρά και μόνο μέσα από τη χρήση του διαδικτύου. Και ένας από αυτούς είναι η εξασφάλιση χώρο δικτύου, με κεραίες και εξοπλισμό που εξασφαλίζουν για να πουλήσουν στη συνέχεια την επέκταση που έχουν ανάγκη διάφοροι χρήστες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ:

4 14 e1666793369969

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.