ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Είχαμε την ακρίβεια… έχουμε και μπλακ-άουτ! – Αγανάκτηση καταστηματαρχών στο Ρίο απ’ τις συνεχείς διακοπές ρεύματος

Με φαναράκια στα τραπέζια λειτούργησαν τα μαγαζιά στο Ρίο.. 4

 

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες του Ρίου αφού η περασμένη Δευτέρα μετατράπηκε σε… «Μέρα των… Μπλακ-Άουτ» με τις διακοπές να συνεχίζονται ως το βράδυ και τους πελάτες να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον…

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Σε οριακή κατάσταση οργής βρέθηκαν την Δευτέρα το βράδυ οι καταστηματάρχες εστίασης στην περιοχή του Ρίου. Τα απανωτά μπλακ-άουτ που σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του απογεύματος και κράτησαν ως αργά το βράδυ, κυριολεκτικά «τίναξαν» στον «αέρα» όλη την προσπάθεια των επαγγελματιών να εξυπηρετήσουν κόσμο και να προσθέσουν κάτι επιπλέον στο ταμείο. «Άλλη μια μέρα πήγε… στο βρόντο», όπως μας είπε ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στην περιοχή του Δημορηγόπουλου, δήλωση την οποία επέκτεινε συνάδελφος του με καφετέρια στην ίδια περιοχή, λέγοντας: «Έχουμε την ακρίβεια, έχουμε και την ‘χρυσή’ βενζίνη, τώρα έχουμε και τα μπλακ-άουτ, ώστε κι αυτοί οι λίγοι που έρχονται να φεύγουν…».

Το θέμα είναι ότι το πρώτο μπλακ-άουτ σημειώθηκε λίγο μετά τις 6μιση το απόγευμα καλύπτοντας την πλευρά του Αγίου Βασιλείου με την διακοπή ηλεκτροδότησης να φτάνει μέχρι και του Δημορηγόπουλου, σε όλη δηλαδή την οδό Ελευθερίας. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτή η περίπτωση. Υπήρξε και νέα ολική διακοπή μία ώρα αργότερα, επεκτεινόμενη μάλιστα και προς την νοτιο-δυτική πλευρά της παραλιακής ζώνης, δηλαδή στην οδό Ποσειδώνος, απ’ το κάστρο του Ρίου και προς το Πόρτο – Ρίο, αλλά και προς το «χωριό», δηλαδή προς την οδό Σόμερσετ. Συνολικά σημειώθηκαν περίπου τέσσερα μπλακ-άουτ σε όλη την περιοχή, με το τελευταίο να συμβαίνει γύρω στις 9μιση με 10 το βράδυ και μάλιστα αυτό να καλύπτει ταυτοχρόνως όλη την παραλιακή του Ρίου!

 

ΜΕ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΑΚΟΥΣ !

Με φαναράκια στα τραπέζια λειτούργησαν τα μαγαζιά στο Ρίο.. 3

Με φαναράκια στα τραπέζια λειτούργησαν τα μαγαζιά στο Ρίο…

Τα μαγαζιά συνέχισαν να δουλεύουν με… φαναράκια στα τραπέζια, κεριά και φακούς! Βέβαια ο κόσμος που υπήρχε πριν, αποχώρησε. Κάποιοι απ’ την πρώτη κιόλας διακοπή, άλλοι στην δεύτερη. Σχεδόν όλοι όμως έφυγαν στην τελευταία, τη βραδινή. Τότε δεν κυκλοφορούσε… άνθρωπος στα καταστήματα. Κάποια ήταν εντελώς άδεια και μερικά άλλα το πολύ να είχαν δυο-τρεις παρέες που παρέμεναν στα σκοτάδια! «Ποιος θα μας πληρώσει αυτή τη ζημιά;», αναρωτήθηκε, μέσω της «Πολιτείας», ιδιοκτήτης καταστήματος . Αλλά φυσικά το ερώτημα παραμένει… ρητορικό αφού ούτε απάντηση θα λάβει, αλλά ούτε αποζημίωση πολύ περισσότερο, φυσικά… Ωστόσο εκείνος την «έχασε» τη μέρα. Στην οποία επένδυε για να καλύψει έστω λιγοστές υποχρεώσεις…

 

ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ…

Εγκλωβισμός οχημάτων για ώρα στην Μ. Αλεξάνδρου 5

Σαν να μην έφταναν όλα τ’ άλλα, σημειώθηκε και εγκλωβισμός οχημάτων για πολλή ώρα στα δρομάκια. Για παράδειγμα, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από την παραλία ως το ύψος της Ζαϊμη και Σόμερσετ, πάνω από δέκα οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα, (κάποιοι ήταν με μωρά παιδιά), καθώς συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ εκτελούσαν εργασίες σε κολώνες αλλά… κανείς δεν σκέφτηκε να ειδοποιεί τους οδηγούς πριν στρίψουν στον στενό μονόδρομο, απ’ τον οποί, φυσικά, δεν μπορούσαν να γυρίσουν πίσω.

 

ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ

Η αλήθεια είναι ότι δύο από τους καταστηματάρχες δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα. Διότι έχουν φροντίσει να εφοδιαστούν με γεννήτριες κι έτσι μπόρεσαν να δουλέψουν κανονικά δίχως να είναι αναγκασμένοι οι πελάτες τους να αποχωρήσουν. Όταν μάλιστα το ένα από τα μαγαζιά αυτά είναι εστιατόριο και… επειδή ήταν γεμάτο σχεδόν, φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην περίπτωση των απανωτών μπλακ-άουτ.

 

«ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΑΚ_ΑΟΥΤ»

Μάλιστα ο ένας από τους μαγαζάτορες εξέφρασε την άποψη, την πεποίθηση μάλλον, ότι τέτοιες διακοπές ηλεκτροδότησης θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της απίστευτης άπνοιας που αναγκάζει όλους να χρησιμοποιούν στο φουλ τα air condition όλη μέρα, άρα το δίκτυο δεν αντέχει. Καλό θα είναι όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν γεννήτριες. Αλλιώς δεν γίνεται…», τόνισε.

 

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.