Δεν πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η υποψηφιότητα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενας Ακρίτα, για το αξίωμα της Αντιπροέδρου του Σώματος, καθώς δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη από τον κανονισμό πλειοψηφία.
Στη σχετική ψηφοφορία έλαβαν μέρος συνολικά 288 βουλευτές. Υπέρ της εκλογής της τάχθηκαν 119 βουλευτές, ενώ 169 ψήφισαν «παρών», αποτέλεσμα που οδήγησε στην απόρριψη της πρότασης και αφήνει κενή τη θέση του Αντιπροέδρου.
Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων, την υποψηφιότητα της κ. Ακρίτα στήριξαν συντεταγμένα οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ελληνικής Λύσης.
Στον αντίποδα, η συμπαγής στάση της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος «Νίκη», που επέλεξαν το «παρών», έκρινε αριθμητικά το αποτέλεσμα μπλοκάροντας την είσοδό της στο Προεδρείο της Βουλής.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


