Αρνητική στάση τηρεί η Νέα Δημοκρατία απέναντι στην υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα για το αξίωμα της Αντιπροέδρου της Βουλής, καθώς, σύμφωνα με πηγές από την κυβερνητική παράταξη, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη πρόταση.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, το «όχι» της ΝΔ δεν συνδέεται γενικά με το γεγονός ότι η υποψήφια προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εστιάζει αποκλειστικά στο ίδιο το πρόσωπο της βουλευτού Επικρατείας.
Συγκεκριμένα, αποδίδεται στη διαχρονική της στάση, στις δημόσιες τοποθετήσεις της και στη σκληρή προσωπική αντιπαράθεση που έχει ανοίξει επανειλημμένα με στελέχη της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας.
Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα της Έλενας Ακρίτα προτάθηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καλυφθεί η κενή θέση στο προεδρείο του Κοινοβουλίου, έπειτα από την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


