ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα γίνει με το “409”; Παίρνει έδαφος η πρόταση του Χ. Μπονάνου

BeFunky design 3 1

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Το θέμα της αξιοποίησης του πρώην στρατιωτικού νοσοκομείου 409 στην Πάτρα έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου, σε τοπικό επίπεδο, με τις προτάσεις να είναι διαδοχικές και το ενδιαφέρον αμείωτο αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά την χρησιμότητα του ιστορικού κτιρίου, του πρώην 409 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πατρών.

Φαίνεται πάντως ότι τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής η πρόταση που προ ημερών κατέθεσε δημόσια και με απόλυτη τεκμηρίωση ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Μια πρόταση περί της αξιοποίησης του ακινήτου, που με αξιώσεις και θετικό πρόσημο μπαίνει στην ατζέντα της κουβέντας. Και ελπίζουμε να ληφθεί υπόψη. Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπονάνος κάλεσε σε συστράτευση όλους τους φορείς της περιοχής (αιρετούς και μη, συλλόγους κ.ά.) ώστε να αναπτυχθεί στον χώρο αυτό, μία μονάδα φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου.

Θυμίζουμε ακριβώς την προ ημερών δήλωση του:

Όπως ο ίδιος διεμήνυσε μέσω της Πελοποννήσου: «Μετά από 35 χρόνια πείρας στον χώρο της υγείας, οφείλω να αναδείξω ότι λείπει από την ευρύτερη περιφέρειά μας μία δομή που θα προσφέρει αξιοπρεπές τέλος στους ασθενείς μας που βρίσκονται στο τελικό στάδιο».

Εξηγώντας: «Σε όλα τα οργανωμένα κράτη του κόσμου υπάρχουν τέτοιες μονάδες. Από το δικό μας λείπουν. Προτείνω λοιπόν να αξιοποιήσουμε για τον σκοπό αυτό το 409 ώστε να μην χαθεί από το δημόσιο σύστημα υγείας και να καλύψει αυτή τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία. Σε αυτή τη δομή θα βρίσκουν καταφύγιο άνθρωποι που δεν μπορεί πλέον να τους προσφέρει κάτι άλλο το υγειονομικό μας σύστημα και οδεύουν προς το τέλος».

Ο κ. Μπονάνος τόνισε ότι μέσω αυτής της μονάδας θα υπάρξει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία, θα ανακουφιστούν οικονομικά και ψυχολογικά οι οικογένειες και οι ασθενείς θα έχουν ένα αξιοπρεπές τέλος».

Και κατέληξε: «Αυτό θα είναι κατάκτηση για την περιοχή μας. Απευθύνω δημόσιο κάλεσμα σε όλους τους τοπικούς φορείς και τους συλλόγους ώστε να δράσουμε όλοι ομαδικά σε πλαίσιο συνεννόησης ώστε να μπορέσουμε να το πετύχουμε».

 

 

You may also like

Comments are closed.