ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μπονάνος για Εμβολιαστικό Κέντρο: Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους

Facebook
Twitter
Επανέρχομαι στο θέμα της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου. Επιμένω στην άποψή μου και φυσικά την δικαιολογώ.
Πρώτα απ’ όλα σε αυτήν την πόλη πρέπει όλοι μαζί να δίνουμε την μάχη, να προστατεύουμε ότι καλό γίνεται και μάλιστα στον κατάλληλο χρόνο.
Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει στην πολιτική ωριμότητα άλλων χωρών που οι αποφάσεις για τη λειτουργία και στον χώρο της υγείας, λαμβάνονται από τους τοπικούς κυβερνήτες.

Εδώ περιμένουμε τελεσίγραφα πολλές φορές να περάσουν τα διόδια και να έρθουν έτοιμα προς εφαρμογήν.
Τουλάχιστον λοιπόν θα έπρεπε να εξηγούνται.
Να αντέχουν στην λογική και στην αποδοχή της τοπικής κοινωνίας.
Τι λέει στον έγκριτο δημοσιογράφο σας κ. Τριανταφυλλόπουλο ο κ. Θεμιστοκλέους; Αποφασίζω εγώ και θα το κλείσω, βλέποντας τα στοιχεία, εκτός αν… Για να δούμε αναλυτικά ποια αριθμητική είδε.

Χθεσινά αποτελέσματα:
Στα 978 εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν σε μία ημέρα στις 13/9/2021 στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας τα 230 και με ανοδική τάση έγιναν στο εμβολιαστικό κέντρο του ΟΛΠΑ. Σε προηγούμενες δε μέρες είχαν φτάσει στα 760 συνολικά τα 450 να γίνονται στο εν λόγω κέντρο. Φυσικά στις καλές μέρες έφταναν και τα 900 όταν γίνονταν 3.500 σε όλη την περιφερειακή ενότητα.

Γιατί μειώθηκαν όμως, για να μην λέμε μισές αλήθειες. Απλά πήραν την αψυχολόγητη απόφαση να κλείσουν την πλατφόρμα και να μην δίνουν στους πολίτες τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο του ΟΛΠΑ. Συνεπώς τα 230 είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν και θα πολλαπλασιαστούν.

Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος που αγγίζει τον πυρήνα για το τι είδους περίθαλψη θέλουμε στην περιοχή μας. Ποιοι απαρτίζουν το επιστημονικό δυναμικό αλλά και γενικά το προσωπικό του κέντρου; Κυρίως υγειονομικό προσωπικό από νοσοκομεία των ενόπλων δυνάμεων, στρατεύσιμοι και ιατροί του τμήματος δημόσιας υγείας της περιφέρειας. Κόστος λειτουργίας συμβολικό στην ουσία προς τον ΟΛΠΑ ενώ ένα μέρος λειτουργικών εξόδων το έχουμε αναλάβει εμείς. Αν κλείσει λοιπόν το προσωπικό θα γυρίσει πίσω στα νοσοκομεία των Αθηνών και οι στρατεύσιμοι που προσφέρουν κοινωνική εργασία στην αφασία του στρατώνα.

Αρα για την περιοχή μας είναι όφελος να λειτουργεί ένα εμβολιαστικό κέντρο πραγματική ανάσα πολιτισμού στον χώρο της υγείας, χωρίς να ξοδεύουμε δυνάμεις επιστημονικές από τα νοσοκομεία μας.

Επόμενο ερώτημα:
Τίνος είναι η δουλεία του εμβολιασμού κύριε συνάδελφε στον χώρο της υγείας; Πρόληψη είναι πρωτοβάθμια δράση που επιτέλους πρέπει να απεγκλωβίσει τους γιατρούς των νοσοκομείων μας. Εχουν γίνει που έχουν γίνει μονοθεματικά λόγω COVID, να κατεβαίνουν κι από τις κλινικές που ασχολούνται με σοβαρά νοσήματα για να κάνουν εμβόλια; Σε ποια οδηγία του ΠΟΥ αναγράφεται και μου διαφεύγει; Ποιος εγκέφαλος άσχετος με το χώρο της υγείας σας προτείνει τέτοιες ανόητες προτάσεις; Και μετά τι μήνυμα δίνουμε στην κοινωνία, το ανοίξαμε τον Μάιο και το κλείνουμε την ώρα της κρίσιμης μάχης τον Σεπτέμβριο που έρχεται κοντά η 3η δόση για τους άνω των 60;

Ή θα αρχίσουμε πάλι την αρχική ιστορία με ραντεβού, στην Ναύπακτο ή από τα Καλάβρυτα στη Χαλανδρίτσα για να στριμώξουμε τα ραντεβού;
Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, ας αναμετρηθούμε με τις έκτακτες ανάγκες ενός ύπουλου πολέμου και επιτέλους κ. Θεμιστοκλέους χαμηλώστε λίγο και την αίσθησή σας προς τη φωνή των αιρετών.

Εχουμε κάποια ένσημα, αρκετά χρόνια στον χώρο της υγείας και ξέρουμε τι ζητάμε».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top