ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μπονάνος για τη γέφυρα στην Καλόγρια: “Αγώνας υπέρβασης γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση του έργου”

Facebook
Twitter
“Δεν έχουμε χάσει καθόλου χρόνο, παρά την καθυστέρηση της μελέτης” δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την επικίνδυνη κατάσταση γέφυρας στη Στροφυλιά.

Αναλυτικότερα ο κ. Μπονάνος επισημαίνει:

«Από το Σεπτέμβρη του 2019 που αναλάβαμε την Περιφερειακή Αρχή κύριο μέλημά μας ήταν να ολοκληρωθούν κατά προτεραιότητα τα έργα που έχουν άμεση σχέση με την ασφάλεια των πολιτών.

Στη συγκεκριμένη γέφυρα μετά την πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μας κοινοποιήθηκε στις 24-9-2019 ξεκίνησε ένας αγώνας υπέρβασης γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα στις 28-1-2020 τροποποιήθηκε το σχέδιο της Προγραμματικής μεταξύ Δήμου Δυτικής Αχαΐας και ΠΔΕ και εστάλη για έγκριση. Στις 12-5-2020 πέρασε από την Αναπτυξιακή Επιτροπή η έγκριση της εν λόγω Προγραμματικής. Η αποστολή από τον Δήμο Δ. Αχαΐας προς την ΠΔΕ της μελέτης σύμφωνα με τις υποχρεώσεις του Δήμου από την Προγραμματική, έγινε στις 19-1-2021 και εγκρίθηκε από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων στις 21-1-2021, ενώ την επόμενη ημέρα εστάλη στην Οικονομική Επιτροπή για έγκριση όρων Διακήρυξης. Στις 6-4-2021 έγινε αποσφράγιση των προσφορών της δημοπρασίας και στις 19-4-2021,  δηλαδή σήμερα, εγκρίθηκε το πρακτικό από την Οικονομική Επιτροπή. Η εκτίμησή μας για την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης είναι ότι αυτό θα συμβεί μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι δεν έχουμε χάσει καθόλου χρόνο, παρά την καθυστέρηση της μελέτης. Και όλοι πρέπει να καταλάβουμε τους δημοσιονομικούς κανόνες, οι οποίοι πολλές φορές λειτουργούν ως τροχοπέδη για την άμεση υλοποίηση ενός έργου, τους οποίους όμως δεν μπορούμε – και δεν πρέπει – να υπερβούμε αφού δεν φτιάχνουμε ένα έργο… στην αυλή μας, αλλά ένα δημόσιο έργο που οφείλει να υπακούει σε συγκεκριμένους κανονισμούς και διατάξεις.

Την ίδια αγωνία για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, όπως και κάθε άλλου έργου, έχουμε και εμείς. Και καθημερινά αγωνιζόμαστε να δίνουμε λύσεις και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Να είναι βέβαιοι οι πολίτες ότι η γέφυρα θα κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό, με όλες τις προσήκουσες προδιαγραφές. Η τήρηση των προδιαγραφών και οι προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο, οφείλουν να τηρηθούν».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top