ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μπονάνος: Να καταρρίψουμε μύθος και εικασίας για τον αυτισμό

Facebook
Twitter
Σήμερα (02/04) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, όπως αυτή έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών του κόσμου για τα παιδιά με την εν λόγω πάθηση.

Κι αυτό με απώτερο σκοπό τις προσπάθειες για την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 1 άτομο στα 150 έχει διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ο αυτισμός μπορεί να επηρεάσει κάθε παιδί και κάθε οικογένεια. Η εθνικότητα, το κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο της κάθε οικογένειας δεν παίζουν κανένα ρόλο.

Για την Παγκόσμια αυτή Ημέρα, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα Υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει:

«Τα άτομα με αυτισμό, βλέπουν, ακούν και αισθάνονται τον κόσμο διαφορετικά απ΄ ότι οι άλλοι άνθρωποι. Η πρώιμη παρέμβαση από την προσχολική ηλικία, η συνεχής και δια βίου στήριξη και εκπαίδευση τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους συμβάλλουν σημαντικά στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της κατάστασης των αυτιστικών ατόμων. Αποτελεί υποχρέωση όλων μας να καταρρίψουμε τυχόν εικασίες και μύθους για τον αυτισμό, να βοηθήσουμε τις οικογένειες να προβάλλουν την πραγματική εικόνα των παιδιών αυτών, προκειμένου τα άτομα με αυτισμό να έχουν τη δυνατότητα ισότιμης ένταξης στην κοινωνία μας».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top