ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Μπονάνος στην «Πολιτεία»: «Θα ανεβώ εγώ στο μηχάνημα κι ας με πάνε αυτόφωρο»!

KENTRIKI
Διατεθειμένος να ανεβεί ακόμα κι ο ίδιος πάνω στο μηχάνημα, σήμερα το πρωί, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες αποκατάστασης του κατεστραμμένου και επικίνδυνου παραλιακού δρόμου του Ρίου προς Άγιο Βασίλειο, δήλωσε στην «Πολιτεία» ο ΑντιπεριφερειάρχηςΑχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος. Λέγοντας μάλιστα: «Κι ας έρθουν να με πάνε, εμένα, αυτόφωρο»!

Μια δήλωση την οποία έκανε ως συνέχεια της ενημέρωσης που ο ίδιος παρείχε μέσω των social media ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εμποδίσουν το έργο που ξεκίνησε προ ημερών στην παραλιακή». Όπως αναλυτικότερα εξήγησε στην «Πολιτεία» ο κ. Μπονάνος, δέχτηκε τηλεφώνημα από Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος ο οποίος του διεμήνυσε πως υπήρξε καταγγελία από πολίτη για τις εργασίες που εκτελούνται στην παραλιακή, δηλαδή στην αιγιαλίτιδα ζώνη.

Η απάντηση που έδωσε ο ίδιος στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ήταν: «Αν μου υπογράψετε ένα χαρτί και μου δηλώσετε επισήμως ότι δεν κινδυνεύει κανένας πολίτης, τότε εγώ θα σταματήσω. Αλλιώς, με λάθος άνθρωπο τα βάλατε. Ελάτε να με πάτε αυτόφωρο».

MPONANOS 2

Το ίδιο μήνυμα έστειλε προς πάσα κατεύθυνση και με την ανάρτηση του στο φέισμπουκ, που μάλιστα έγινε viral και συγκέντρωσε δεκάδες σχόλια πολιτών οι οποίοι από τη μια κατακεραυνώνουν όποιον επιδιώκει να θέσει εμπόδια στην εκτέλεση του έργου αποκατάστασης της παραλιακής οδού του Ρίου κι από την άλλη ενθαρρύνουν την στάση Μπονάνου ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να μην υποκύψει στο «γράμμα του νόμου» που κάποιος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί αγνοώντας όμως το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια διερχόμενων πολιτών από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πολιτείας» για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί και η ηγεσία της τοπικής Ελληνικής Αστυνομίας και δη ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας ο οποίος μάλιστα φάνηκε να παρέχει αθέατη στήριξη στον θεσμικό παράγοντα του νομού και στη διαδικασία των εργασιών που έχει ήδη ξεκινήσει.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο Χαράλαμπος Μπονάνος εντός του πλαισίου της νομοθεσίας έχει προβεί στην όποια ενέργεια απαιτείται, άρα είναι πολλάκις «καλυμμένος».

Άξιο λόγου είναι ότι η καταγγελία προς το Αστυνομικό Τμήμα φαίνεται να έγινε από κάποιον πολίτη – κάτοικο της περιοχής και όχι από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου η οποία άλλωστε έχει αφήσει «παράθυρο» ανοιχτό για το έργο, αποδεχόμενη την ύπαρξη θέματος δημόσιας ασφάλειας για τους πολίτες.

Κάτι που αναγνωρίζεται επισήμως απ’ το ότι η παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την σφοδρή κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Επιτρέποντας έτσι στην Κτηματική να αφήσει τους αρμόδιους φορείς και τα συνεργεία να προχωρήσουν στα αναγκαία έργα αποκατάστασης. «Όταν τίθεται θέμα δημόσιου κινδύνου, αφήνουμε να γίνουν έργα στον Αιγιαλό, αφού υπάρξει ειδικό αίτημα και μελέτη από κάποιον αρμόδιο φορέα», είχε εξηγήσει από πολλές μέρες πριν ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, Παναγιώτης Κακκούνης. Κάτι που ήδη γνωρίζει και ο κ. Μπονάνος ο οποίος εντός του πλαισίου της νομοθεσίας έχει προβεί στην όποια ενέργεια, άρα είναι πολλάκις «καλυμμένος».

You may also like

Comments are closed.