ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αχαΐα: Σύσκεψη εργασίας Μυλωνά με Μπονάνο και Ζαΐμη για το λιμάνι των Αλυκών

bonanos zaimis

Σύσκεψη για το  λιμάνι των Αλυκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη (5/5) στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη, του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, του Δημητρίου Μπαρμπούνη και υπαλλήλων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα χρονίζοντα νομικά προβλήματα του λιμανιού αλλά και η πρόσφατη φθορά που έχει σημειωθεί στις αποβάθρες του.

Αποφασίστηκε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της  Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), για την επίλυση των νομικών και χωροταξικών προβλημάτων του οικισμού και του λιμανιού, αλλά και  επείγουσα μελέτη για την εκβάθυνση του, προκειμένου να εξυπηρετούνται με ασφάλεια οι αλιείς που δραστηριοποιούνται εκεί.

Επίσης αποφασίστηκε η από κοινού αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων και η όποια διεκδίκηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην ΕΤΑΔ και σε άλλους δημόσιους φορείς πιθανόν να απαιτηθεί.

You may also like

Comments are closed.