Σύμπτωση; Πιθανόν ναι. Οι θάνατοι-δολοφονίες δύο γυναικών αδελφών στο ίδιο οίκημα, αλλά σε διαφορετικό όροφο στην Πάτρα, προκαλεί ανατριχίλα στην τοπική κοινωνία. Όταν μάλιστα και οι δύο γυναίκες στις οποίες οι δράστες προκάλεσαν θανατηφόρα χτυπήματα, εξέπνευσαν την ίδια ημέρα με διαφορά επτά ετών.
Ήταν αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, όταν στο σπίτι της στην οδό Μπουκαούρη 4 στην Πάτρα βρέθηκε νεκρή μία 55χρονη γυναίκα. Στις αστυνομικές Αρχές σήμανε συναγερμός, διότι η 55χρονη βρέθηκε χτυπημένη με αίματα.
Αρχικά αξιωματικοί επισήμαναν στην «Πολιτεία» πως είναι σύνηθες το φαινόμενο ένας άνθρωπος που πεθαίνει από παθολογικά αίτια, να βρίσκεται αιμόφυρτος πιθανότατα από χτύπημα που προκαλεί η πτώση εξ ιδίου ύψους εφόσον χάνει απότομα τις αισθήσεις του. Ωστόσο επίσης από την πρώτη στιγμή συνέστηναν υπομονή, έως ότου γίνει η πρώτη αυτοψία από τον ιατροδικαστή που θα επισκεπτόταν τον χώρο.
Αυτό δεν άργησε να γίνει και λίγη ώρα αργότερα οι ίδιοι αξιωματικοί σημείωναν πως «ερευνούμε κάθε ενδεχόμενο με πρώτο αυτό της εγκληματικής ενέργειας». Όπως από την έρευνα και τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα είχε προκύψει, η γυναίκα έφερε χτυπήματα στο κεφάλι από βαρύ θλων όργανο με αποτέλεσμα να υποστεί θανατηφόρες βλάβες και να εκπνεύσει, περίπου 24 ώρες πριν από την ανεύρεσή της από οικείο πρόσωπο.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών που ανέλαβαν την προανάκριση μιας και επρόκειτο για ανθρωποκτονία, απέκλεισαν τον χώρο του σπιτιού και άρχισαν άμεσα να συλλέγουν ευρήματα τα οποία πιθανότατα να τους οδηγούσαν στην ταυτοποίηση του δράστη.
ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία» από το σημείο της δολοφονίας ελήφθησαν ευρήματα τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στην αρμόδια Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστεί γενετικό υλικό το οποίο και θα ταυτοποιήσει τον δράστη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί «σάρωσαν» την γύρω περιοχή, αναζητώντας κάμερες και οπτικό υλικό, μέσω του οποίου θα είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν αν από το σπίτι της 55χρονης μπήκε, ή βγήκε κάποιο άτομο τις επίμαχες ώρες που σύμφωνα με την ιατροδικαστική εκτίμηση εξέπνευσε το θύμα.
Κάμερες βρέθηκαν και οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους υλικό το οποίο αξιολογείται στην κατεύθυνση του εντοπισμού του δολοφόνου, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες έτσι ώστε να μπουν «στο δρόμο» της ανεύρεσης του πιθανού κινήτρου, ή κινήτρων του δράστη το οποίο ή τα οποία τον οδήγησαν στην απόφαση να δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα.
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΥΓΗ
Όπως επεσήμαναν στην «Πολιτεία» αστυνομικοί που ερευνούν τα ευρήματα, ο δράστης είχε τη δυνατότητα να εισέλθει στο σπίτι τόσο από την κεντρική είσοδο, όσο και από την πίσω πλευρά του σπιτιού. Να σημειωθεί ακόμη κάτι πολύ σημαντικό, πως η είσοδος του σπιτιού δεν είχε σημάδια διάρρηξης, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο δολοφόνος είτε είχε τη δυνατότητα να ανοίξει το σπίτι με κλειδιά, είτε του άνοιξε η 55χρονη.
Υπάρχει ωστόσο και το ενδεχόμενο, εφόσον επέλεξε να μπει στο σπίτι από την πίσω είσοδο να βρήκε κάποια πόρτα ανοιχτή και να εισήλθε στο σπίτι. Και αυτό το ενδεχόμενο ερευνάται από τους αστυνομικούς. Ωστόσο, το πρωί του Σαββάτου έμπειρος αξιωματικός σημείωνε στην «Πολιτεία» πως οι έρευνες συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση σε σχέση με την ταυτότητα του δράστη, ενώ αναζητείται και ένας άνδρας ως ύποπτος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ