ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Candida Auris: Η νέα παγκόσμια απειλή – Τι επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

covid 1203771991 cqd new 650x450 1
Η επόμενη απειλή για την ανθρωπότητα είναι το Candida Auris, ένα μικρόβιο που ήδη μας δημιουργεί πρόβλημα και θα το βρούμε μπροστά μας.

Μπορεί ο κορωνοϊός να φαίνεται πως έχει ελεγχθεί, ωστόσο μικρόβια όπως το Candida Auris, θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην ανθρωπότητα.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, σημείωσε πως το συγκεκριμένο μικρόβιο βρίσκεται μόνο εντός των νοσοκομείων.

«Αυτό το μικρόβιο – μύκητας βρίσκεται μόνο στα νοσοκομεία. Αντιμετωπίζεται στα πλαίσια των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Βλέπουμε μια αύξηση στην αντοχή στα αντιβιοτικά και το συγκεκριμένο έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα στα κοινά φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να καταπολεμήσουμε τους μύκητες».

Όπως λέει ο κ. Ζαούτης, έχει ξεκινήσει μια «συστηματική καταγραφή των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων» και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματα.

«Σε γενικές γραμμές οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις αυξάνουν την θνητότητα και την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας».

Για να μπορέσουμε να προλάβουμε αλλά και να καταπολεμήσουμε τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις είναι απαραίτητη η τήρηση πρακτικών, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

«Πρώτο βήμα στην καταπολέμηση αυτών των λοιμώξεων είναι να εφαρμόζουμε αυτές τις πρακτικές, ξεκινώντας από το πλύσιμο των χεριών».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ